Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

ETΣΙ "KΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ" ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΝ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟ! Μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων από Σάμο μέχρι Μεγίστη με F-16 και CN-235

Μπαράζ παραβιάσεων του Εθνικού Εναέριου Χώρου είχαμε σήμερα στο Αιγαίο, ειδικά στην περιοχή Ρόδου-Μεγίστης (Καστελόριζου), αμέσως μετά την ανακοίνωση την ανακοίνωση της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Ε.Βενιζέλου στην Άγκυρα.
Μαχητικά F-16 και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου και ναυτικής συνεργασίας CN-235 "όργωσαν" το κεντρικό και νοτιο-ανατολικό Αιγαίο σε μία επίδειξη προκλητικότητας και αλαζονείας, ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και "βεζύρης" του νεο-οθωμανισμού", Αχμέτ Νταβούτογλου προσκαλούσε τον Ε.Βενιζέλο και ο τελευταίος ασμένως την έκανε αποδεκτή. Συνολικά είχαμε 9 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 7 παραβάσεις των κανόνων του FIR...
από εννέα τουρκικά αεροσκάφη. Πρόκειται για τις περισσότερες παραβιάσεις από τα τέλη Μαΐου.
Ελληνικά μαχητικά από την 115 ΠΜ στην Κρήτη προχώρησαν στις αναχαιτίσεις  οι οποίες έγιναν με τον συνήθη τρόπο της από αποστάσεως απλή "οπτικής επαφής".
Να πούμε ότι η κατάσταση με τα CN-235 καταγράφεται αρκετά περίεργη, αφού τα συγκεκριμένα αεροσκάφη "σκανάρουν" τις ηλεκτρονικές εκπομπές των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν αντικαταστήσει τον έναν από τους συνήθεις δύο σχηματισμούς, οι οποίοι πλέον δεν είναι διαθέσιμοι λόγω μεταστάθμευσης μέρους της αεροπορικής δύναμης της Τουρκίας από το Μπαλίκεσιρ και την Μπαντίρμα σε προωθημένες βάσεις κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.
Ας δούμε την πλήρη εικόνα των δυνάμεων που διέθεσε σήμερα η τουρκική Αεροπορία στην παραβίαση των εναέριων συνόρων της χώρας.
ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ   :      1(6 Α/Φ)
ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ :      3 (CN-235)
ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ     :      9
ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ      :      2
ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ     :      7
ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ    :      9
ΕΜΠΛΟΚΕΣ       :      -
ΠΕΡΙΟΧΗ           :  ΚΕΝΤΡΙΚΟ & ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive