Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Εκτός ελέγχου η βία στον Αραβικό κόσμο καζάνι που βράζει

Σε ανοιχτό πόλεμο κατά των Αμερικανικών πρεσβειών εξελίσσονται οι μουσουλμανικές διαδηλώσεις σε πολλές Αραβικές χώρες, στις οποίες σήμερα έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 2 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες στις συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στην Τυνησία και στο Σουδάν,..

όπου το εξαγριωμένο πλήθος έσπασε τον κλοιό των δυνάμεων ασφαλείας και εισέβαλλε στον χώρο των πρεσβειών σπάζοντας πόρτες και τζάμια και πυρπολώντας τα κτίρια.
Στο Σουδάν, τρεις διαδηλωτές σκοτώθηκαν- ο ένας όταν παρασύρθηκε  από περιπολικό - έξω από την αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ. Αφού πυρπόλησαν την γερμανική πρεσβεία, οι φανατισμένοι μουσουλμάνοι κατευθύνθηκαν προς την Αμερικανική πρεσβεία, πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν. Ένα περιπολικό έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στους διαδηλωτές σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας τουλάχιστον 3. Τελικά , οι διαδηλωτές κατάφεραν να πηδήξουν πάνω από την περίφραξη του κτιρίου και να εισβάλλουν στην πρεσβεία, ενώ μέχρι αυτή την ώρα ακούγονται πυρά.



Τρεις διαδηλωτής σκοτώθηκαν σήμερα και τον Λίβανο , σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών. Το εξαγριωμένο πλήθος επιτέθηκε στην Αμερικανική πρεσβεία στην Τρίπολη και πυρπόλησε ένα φαστ-φουντ της αλυσίδας Kentucky Fried Chicken, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία που υποστηρίζουν ότι προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.


Οι αραβικές χώρες όπου σήμερα γίνονται αντι-αμερικανικές διαδηλώσεις σύμφωνα με το Google earth

Στην Τυνησία, 3 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον 5 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής από τα πυρά των αστυνομικών, στις βίαιες συγκρούσεις γύρω από την Αμερικανική πρεσβεία. Σύμφωνα με το Reuters, οι διαδηλωτές κατάφεραν να πηδήξουν μέσα στον περίβολο της πρεσβείας στην Τρίπολη, έσπασαν τζάμια και έβαλαν φωτιά στα δέντρα. Μέχρι αυτή την ώρα, μεγάλη πυρκαγιά καίει μέσα στο κτιριακό συγκρότημα της πρεσβείας.



Επιπλέον, σε άλλο σημείο της πόλης, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν και ένα Αμερικανικό σχολείο. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα .

Στην Αίγυπτο, παρά το γεγονός ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι ακύρωσαν το σημερινό τους κάλεσμα σε κινητοποιήσεις- χιλιάδες διαδηλωτές γέμισαν σήμερα την πλατεία Ταχρίρ (σύμβολο της Αραβικής Άνοιξης) φωνάζοντας αντιαμερικανικά συνθήματα. Όταν προσπάθησαν να πλησιάσουν το κτίριο της πρεσβείας των ΗΠΑ, οι ισχυρότατες δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ και ακολούθησαν βίαιες συμπλοκές , όπου πολλοί τραυματίστηκαν.




Ταραχές έγιναν και στην Ινδία, όπου εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, στην προσπάθεια τους να μπουν στο αμερικανικό προξενείο στο Τσενάι.

Εκατοντάδες μουσουλμάνοι έριξαν πέτρες και έσπασαν τα παράθυρα του προξενείου, προσπάθησαν να καταστρέψουν τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης και να αναρριχηθούν στον τοίχο της περίφραξης, αλλά διαλύθηκαν από τους αστυνομικούς, οι οποίοι προχώρησαν και σε δεκάδες συλλήψεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive