Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ, ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΟΪΚΑΝΙΚΗ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ !!


Στο έλεος της φωτιάς η Ελλάδα
Σπίτια έγιναν στάχτη, δεκάδες άλλα υπέστησαν ζημιές, άνθρωποι κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί στην προσπάθειά τους να σώσουν τις περιουσίες και τους κόπους μιας ζωής.
Δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα η Κερατέα βρέθηκε σε πύρινο κλοιό....

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 2.00 χθες το μεσημέρι στην περιοχή Δασκαλειό, στη θέση Διόνυσος, και έχοντας σύμμαχο τους δυνατούς ανέμους που έφταναν σε ένταση τα 7 μποφόρ, μέσα λίγα λεπτά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι κάτοικοι, που είδαν τις φλόγες να μπαίνουν στις αυλές τους, με λάστιχα, κλαδιά και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους προσπαθούσαν να σώσουν το βιος τους, ενώ απεγνωσμένοι ζητούσαν βοήθεια.

Στην περιοχή μετέβησαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, με 120 πυροσβέστες, 56 οχήματα, 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 εθελοντικά οχήματα με 25 εθελοντές, ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Ωστόσο από το πύρινο θηρίο δεν γλίτωσαν πέντε κατοικίες στον οικισμό Τρέπα του Δασκαλιού Κερατέας, ενώ τουλάχιστον άλλες δέκα υπέστησαν σοβαρές υλικές ζημιές. Για προληπτικούς λόγους οι Αρχές εκκένωσαν παιδική κατασκήνωση, ένα γηροκομείο και ένα μοναστήρι, καθώς οι άνεμοι έσπρωχναν τη φωτιά προς εκεί.

Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, ο οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στον τόπο της φωτιάς: «Η παιδική κατασκήνωση εκκενώθηκε εκτάκτως και τα τριακόσια παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί μεταφέρθηκαν με πούλμαν στα ΚΑΠΗ Κερατέας και δεν κινδυνεύουν. Εκκενώθηκε και το μοναστήρι της Παναγιάς και απομακρύνθηκαν έγκαιρα όλοι οι μοναχοί. Η φωτιά είναι μεγάλη και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τεθεί υπό έλεγχο».

Ωστόσο ένας νεαρός άντρας τραυματίστηκε -ευτυχώς ελαφρά-, όταν στην προσπάθειά του να διαφύγει
ι από την πύρινη κόλαση, μια καμένη κολόνα της ΔΕΗ έπεσε πάνω του. Λίγη ώρα αργότερα η φωτιά επεκτάθηκε και στο πανέμορφο δάσος του Κουβαρά αποτεφρώνοντας μεγάλη δασική έκταση. Οπως σημείωσαν ωστόσο οι κάτοικοι της περιοχής, η φωτιά εκτός από πευκοδάσος κατέστρεψε και μεγάλες εκτάσεις με ελαιόδεντρα.

Οπως αποκάλυψε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, η πυρκαγιά φαίνεται να ξεκίνησε από σπίτι στην περιοχή του Διόνυσου Κερατέας. Μέχρι αργά χθες το απόγευμα οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ωστόσο το έργο τους δυσχέραιναν οι ισχυροί άνεμοι που αναζωπύρωναν τις εστίες.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων της περιοχής, από τις αρχές του χρόνου μέχρι και χθες στην περιοχή είχαν ξεσπάσει περισσότερες από σαράντα φωτιές. Για το λόγο αυτό απαιτούν από τις αρμόδιες αρχές να τους προστατεύσουν, πριν θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα.

Εμπρηστές χτύπησαν ξανά στην Αχαΐα

Υπό έλεγχο τέθηκε τελικά χθες το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Αχαΐα.

Κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να δαμάσουν τις φλόγες που είχαν περικυκλώσει τα χωριά Ανω και Κάτω Καστρίτσι, Πλατάνι, Αργυρά, Σελλά και Δρέπανο. Ωστόσο στην περιοχή εξακολουθούν να παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς λόγω των ανέμων υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αχαΐας κ. Γεωργιόπουλος επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι η πυρκαγιά ήταν εμπρησμός, αφού ξεκίνησε στις 2.30 τη νύχτα και ξαφνικά άρχισε να καίγεται όλο το βουνό, καθώς ξεπηδούσαν φλόγες από πολλά σημεία.

Οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής που θα αναλάβουν το έργο της προανάκρισης αναμένεται να πραγματοποιήσουν έρευνες προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία ώστε να διαπιστώσουν αν πρόκει
ται για εμπρηστική ενέργεια, ενώ αναμένεται να πάρουν καταθέσεις και από κατοίκους της περιοχής Σελλά.
Σε ό,τι αφορά την καταγραφή των ζημιών, με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου συγκροτούνται δύο επιτροπές γι’ αυτό τον σκοπό.

Στο μεταξύ, υπό έλεγχο τέθηκε χθες και η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κίσσαμο Χανίων.

Η φωτιά εκδηλώθηκε μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά, Κεφάλι, και Αμυγδαλοκεφάλι με αποτέλεσμα να καούν γεωργική γη, δασική και χορτολιβαδική έκταση και να εκκενωθεί o οικισμός Παπαδιανά. Σύμφωνα με αναφορές κατοίκων, σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί τουλάχιστον δέκα σπίτια στους οικισμούς Παπαδιανά, Βάθη, Θεοδωριανά, Σημαντηριανά, Αμυγδαλοκεφάλι και Πλοκαμιανά.

Οπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κισσάμου Μιχάλης Μουντάκης, οι φλόγες έκαψαν ελαιόδεντρα, πεύκα, ζώα και μελίσσια. Μάχη με τις φλόγες, ωστόσο, έδιναν μέχρι αργά χθες το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη περιοχή Τραγανό Πύργου.


ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ


1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ!ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ!ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΣΒΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive