Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

1,5 εκατομμύριο ευρώ για ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ νεκροταφείο στο Ηράκλειο


Ο Δήμος Ηρακλείου μάλλον έλυσε όλα τα άλλα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, έτσι θα λύσει και την επιτακτική ανάγκη ταφής αλλοθρήσκων κατά τον αντιδήμαρχο. Για 50 μουσουλμανικούς τάφους, θα πληρωθούν 1,5 εκατομμύριο ευρώ! 30.000 ο τάφος σαν πολλά δεν είναι βρε «πατριώτες»; Έτσι λοιπόν άμεσα προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου στη δημιουργία χώρου ταφής για τους μουσουλμάνους που διαμένουν στην πόλη του Ηρακλείου με μια εργολαβία ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ που ξεκίνησε έπειτα από αίτημα της αραβικής κοινότητας της πόλης πριν από ένα χρόνο. Ο χώρος αποφασίστηκε να διαμορφωθεί σε ξεχωριστό σημείο, μέσα στο Νέο Κοιμητήριο Ηρακλείου, με τους τάφους να πληρούν τις προϋποθέσεις της θρησκείας των μουσουλμάνων που θέλουν το σώμα του νεκρού να “κοιτάει” προς τη Μέκκα... Αυτός ο χώρος θα είναι ο δεύτερος χώρος ενταφιασμού μουσουλμάνων στην Ελλάδα με τον πρώτο να βρίσκεται στην Κομοτηνή και πρόκειται να βοηθήσει σημαντικά τους μουσουλμάνους της πόλης καθώς μέχρι τώρα αναγκάζονταν να φεύγουν στο εξωτερικό ή να ταξιδεύουν μέχρι την Κομοτηνή για να κηδέψουν τους νεκρούς τους. Χαρακτηριστικό περιστατικό ήταν αυτό με ένα ανήλικο παιδί που έχασε τη ζωή του πριν από λίγο καιρό σε συνοικία του Ηρακλείου με τους γονείς του να το κρατούν στο ψυγείο για 15 ημέρες, μέχρι να μαζέψουν τα χρήματα και να μπορέσουν να ταξιδέψουν στη χώρα τους. Όπως διευκρινίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Μιχάλης Περισυνάκης, η ανάγκη διασφάλισης χώρου ενταφιασμού σε αλλόθρησκους που φιλοξενούνται στο Δήμο Ηρακλείου ήταν επιτακτική, ενώ τονίζει πως με το σχεδιασμό που έχει γίνει θα δημιουργηθούν 50 τάφοι που αναμένεται πως θα υπερκαλύψουν τις ανάγκες για τα επόμενα χρόνια, ενώ η επέκταση του νέου κοιμητηρίου θα δώσει λύση και σε προβλήματα ενταφιασμού που αντιμετωπίζουν οι Ηρακλειώτες (αφού πρώτα λυθεί φυσικά το θέμα των… μουσουλμάνων). Τα έργα ξεκίνησαν αυτές τις ημέρες και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του Φθινοπώρου. Τα ερωτήματα είναι σαφέστατα:
1) Γιατί δεν πληρώνουν και διαμορφώνουν οι μουσουλμάνοι τους τάφους τους όπως οι Έλληνες αν θέλουν να ταφούν στην Ελλάδα;
2) Γιατί δεν πληρώνει η μουσουλμανική κοινότητα;
3) Γιατί κοστίζει 30.000 ευρώ ο κάθε τάφος;
Ο κ. Κουράκης έχει να απαντήσει σε πολλά ακόμη ερωτήματα πολύ σύντομα και μάλιστα… επίσημα.
Σταύρος Καρεφυλλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive