Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΕΤΑΑ: ΚΑΙ «ΝΟΝΟΙ» ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΣ


Την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ A.E.), της εταιρείας του ΥΠΕΣ, που τα τελευταία χρόνια λειτουργεί σε καθεστώς αδιαφάνειας, αποκαλύπτει σήμερα η aftodioikisi.gr. Έτσι,  μετά τα «golden boys»*, μία -ανατριχιαστική αυτήν τη φορά- υπόθεση με τους ίδιους πρωταγωνιστές, οι οποίοι, σύμφωνα με την αγωγή που έχει κατατεθεί εναντίον τους, φέρεται να συμπεριφέρονται ως άλλοι «νονοί», καταδεικνύει τα «σημεία και τέρατα» που συμβαίνουν στην «αμαρτωλή» Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης...

Πρόκειται για την απίστευτη ιστορία που περιγράφει στην αγωγή** που έχει καταθέσει η πρώην προϊσταμένη Λογιστηρίου κατά της ΕΕΤΑΑ, όπου και καταγγέλλει απειλές από τον συνταξιούχο πρώην, νυν (και αεί) οικονομικό διευθυντή Π. Μάμαληπως θα της πάρουν το υιοθετημένο παιδί (!!!), κάλυψη των πράξεών του από το διευθύνοντα σύμβουλο Ρ. Γκέκα (διορισμένο επί υπουργίας Γ. Ραγκούση), υπεξαίρεση χρημάτων κτλ.
Συνταξιοτήθηκε τη μία, επανα-προσελήφθη την επομένη
Συγκεκριμένα, η κυρία Ασήμω (Μίνα) Χαλευτήρα, που εργάζεται στην εταιρεία από το 2003 και μέχρι το 2011 κατείχε τη θέση τηςπροϊσταμένης Λογιστηρίου,  εκδιώχθηκε από τη θέση αυτή με ύβρεις και απειλές, όταν -όπως λέει και στην αγωγή της κατά της ΕΕΤΑΑ- τόλμησε (;) μετά τη συνταξιοδότηση του Π. Μάμαλη να διεκδικήσει τη θέση του οικονομικού διευθυντή. Κι αυτό, γιατί ο (τότε και νυν) διευθύνων σύμβουλος Ρ. Γκέκας είχε κάνει ήδη την επιλογή του:
Μία ημέρα μετά τη συνταξιοδότηση του Π. Μάμαλη, στις 31.5.2010, και αφού έχει πάρει εφάπαξ 120.000 ευρώ (!!!!)προσλαμβάνεται ξανά στην εταιρεία στη θέση του οικονομικού διευθυντή, ως εξωτερικός συνεργάτης αυτήν τη φορά, προκειμένου -προφανώς- να προσθέσει στη σύνταξη των 2.500 ευρώ μηναίως τα 3.500 ευρώ της ΕΕΤΑΑ.
Ήδη στην εταιρεία έχουν αρχίσει να γίνονται έντονες συζητήσεις για το πως ένας εξωτερικός συνεργάτης χειρίζεται τα οικονομικά της, τη στιγμή που υπάρχουν εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας και τα κατάλληλα προσόντα να αναλάβουν τη θέση αυτή. Έτσι η κ. Χαλευτήρα κάνει το... λάθος να διεκδικήσει τη θέση τον Απρίλιο του 2011, δηλαδή λίγο πριν λήξει η ετήσια σύμβαση του κ. Μάμαλη.
Σεξουαλικές σχέσεις με τον υπουργό...
Τι απαντάει η εταιρεία διά του κ. Ράλλη; Ανανεώνει τη σύμβαση του κ. Μάμαλη και προχωρά σε δυσμενή μετάθεση της κυρίας Χαλευτήρα. Κι αυτή είναι μόνο η αρχή.
Διαβάστε πώς περιγράφει το πώς αντιμετωπίστηκε από τον κ. Μάμαλη όταν αυτός έμαθε για την επιστολή της στο δ.σ. της ΕΕΤΑΑ με την οποία διεκδίκησε τη θέση: «Ο ανωτέρω (Π. Μάμαλης) μόλις έλαβε γνώση της επιστολής μου αυτής προέβη σε μια σειρά από απαξιωτικές και προσβλητικές φράσεις εναντίον μου.

»Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω απρόκλητα με εξύβρισε ενώπιον των υφισταμένων μου με ακατανόμαστες φράσεις, όπως "τρελλή, ηλίθια", πράγμα το οποίο έπραξε και στο παρελθόν ενώπιον των υφισταμένων μου, όταν με αποκάλεσε "ηλίθια" και "κομπλεξική", "ότι δεν έχω ιδιαίτερη προϋπηρεσία και ότι προτού μάλιστα εργασθώ σε αυτήν την εταιρεία εργαζόμουν σε μία κωλοεταιρεία και ότι οΥπουργός του Κυβερνώντος κόμματος με είχε τοποθετήσει στη θέση αυτή υπονοώντας ότι είχα σεξουαλικές σχέσεις μαζί του!!!!!».
Απειλές ότι θα της πάρουν το υιοθετημένο παιδί της!!!
Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην αγωγή της,  στις 22/6/11 συνέβη ένα περιστατικό, όπου και «κάλεσα και το σύζυγό μου, αφού ο ανωτέρω (ο Π. Μάμαλης) εκτός των άλλων φώναξε ενώπιον των υφισταμένων μου να καλέσουν την Πρόνοια για να διαπιστώσουν "σε ποια τρελλή έδωσαν παιδί να υιοθετήσει" και να μου το πάρουν και αφού ζητήσαμε να δούμε και οι δύο και να παρουσιασθούμε στο ΔΣ της εταιρείας, μου κοινοποιήθηκε στις 27-6-11 απόφαση της μετάθεσής μου ως απλής πλέον υπαλλήλου στη Διεύθυνση για ζητήματα διαχείρισης αποβλήτων, αντικείμενο με το οποίο ουδεμία σχέση έχει με τις αρμοδιότητές μου ως Προϊσταμένης Λογιστηρίου».
Μία υπεξαίρεση από τα...παλιά
Η σχέση, όμως, της κυρίας Χαλευτήρα με το συνταξιούχο οικονομικό διευθυντή δεν είναι τωρινή. Ξεκινάει από το 2004, όταν, όπως λέει στην αγωγή της, απέδειξε ότι η υπηρεσία της ήταν ευδόκιμη και αποδοτική:
«Εγώ ήμουν αυτή, η οποία προάσπισα τα συμφέροντα της εταιρείας, συγκεκριμένα από το 2004 ανεκάλυψα μεγάλο έλλειμμα στο ταμείο της (μετετέθη δε απ' αυτή από εκδίκηση ήδη συνταξιοδοτήθεντος διευθυντή -σ.σ. του Π. Μάμαλη-, ο οποίος υποκινούσε από καιρό τη δυσμενή μου μετάθεση)», αναφέρει και προσθέτει:
«Το έλλειμμα αυτό δημιουργήθηκε κατά το χρονικό διάστημα των ετών 2002 έως 2004 (όταν δηλαδή "άρχων» των οικονομικών ήταν όντας... κανονικός υπάλληλος και όχι συνταξιούχος ο Π. Μάμαλης) και αφορούσε κατ' εξακολούθησιν αφαιρέσεις χρηματικών ποσών από το ταμείο της εταιρείας.
»Ομολόγησαν ότι το διέπραξαν δύο εργαζόμενοι στο Λογιστήριο, οι οποίοι επέστρεψαν τα ποσά τα οποία υπεξαίρεσαν και υπέβαλαν οικειοθελή παραίτηση».
Αρνούνται να συζητήσουν το πόρισμα της επιτροπής
Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση Χαλευτήρα το δ.σ.. ύστερα από πιέσεις που άσκησαν μέλη του, με πρωταγωνίστρια την γραμματέα του δ.σ., κυρία Ζέφη Δημαδάμα (είναι μέλος του Ε.Σ. και γραμματέας του τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ), πήρε τον περασμένο Ιανουάριο την απόφαση να συστήσει μία επιτροπή, η οποία θα εξέταζε αν και με ποιον τρόπο θα αποκαθιστούσε την εργαζόμενη στην εταιρεία.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η Επιτροπή έχει ολοκληρώσει εδώ και αρκετές εβδομάδες το έργο της, η διοίκηση της εταιρείας (ο πρόεδρος της Νίκος Βαφειάδης και ο διευθύνων σύμβουλος Ράλλης Γκέκας) αρνείται να συζητηθεί το εν λόγω πόρισμα στο διοικητικό συμβούλιο.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Δημαδαμά -σε πρόσφατη επιστολή της προς το δ.σ. και τη διοίκηση της ΕΕΤΑΑ- ζητεί αφενός την άμεση συζήτησή του στην επόμενη συνεδρίαση και αφετέρου θέτει γενικότερο θέμα λειτουργίας της εταιρείας και αποκατάστασης της κυρίας Μίνας Χαλευτήρα, υπενθυμίζοντας ότι έχει στραφεί δικαστικά κατά της ΕΕΤΑΑ, ζητώντας μεγάλου ύψους αποζημίωση**.
Μάλιστα, με αφορμή και το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr για τα «golden boys», αναρωτιέται πώς είναι δυνατόν η οικονομική διαχείριση της εταιρείας να γίνεται από ένα συνταξιούχο.

** Η κυρία Χαλευτήρα, στην αγωγή της, που συζητείται στις 22/5/2014, ζητεί την επαναπρόσληψή της στην εταιρεία και μάλιστα στη θέση στη οποία είχε υπογράψει σύμβαση, δηλ. ως «Προϊσταμένη Λογιστηρίου», καθώς επίσης και να της καταβάλλει η ΕΕΤΑΑ 150.000 ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής μου βλάβης λόγω της προσβολής της προσωπικότητάς μου από την εις βάρος μου δυσμενή, απαξιωτική και βλαπτική μετάθεση, η οποία θίγει την επαγγελματική αξία και υπόληψή μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive