Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Μια διοίκηση σε ΠΑΓΝΗ-Βενιζέλειο, συνενώσεις κλινικών και μετακινήσεις γιατρών.Της Αννας Κωνσταντουλάκη



Μετακινήσεις ιατρικού προσωπικού-56 γιατροί αλλάζουν θέση στα νοσοκομεία της Κρήτης-συνενώσεις διπλών κλινικών (οι κλίνες μειώνονται κατά 60), μετακινήσεις 16 γιατρών από τα Κέντρα Υγείας της Κρήτης και διοικητική ενοποίηση .........



νοσοκομείων-ΠΕΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο θα έχουν ένα διοικητή και ένα Δ.Σ., περιλαμβάνει η πρόταση του υπουργείου Υγείας για το νέο υγειονομικό χάρτη της Κρήτης. Παρουσιάζοντάς τον, ο υπουργός Α. Λοβέρδος, επανέλαβε χθες από τα Χανιά, ότι δεν καταργείται κανένα νοσοκομείο και δεν κλείνει κανένα Κέντρο Υγείας.

"Για την 7η ΔΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης) ξεκινώ να πω ότι λυπάμαι για κείνους τους προβοκάτορες που διακίνησαν την φήμη ότι θα κλείσω Kέντρα Yγείας. Λυπάμαι πραγματικά για αυτούς", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, η πρόταση του υπουργείου είναι να υπάρξει το μοντέλο της συνδιοίκησης νοσοκομείων του νησιού.

Συγκεκριμένα, συνδιοικούνται το νοσοκομείο "Άγιος Γεώργιος" και το Θεραπευτήριο Ψυχικών Παθήσεων.

Στο Ρέθυμνο το νοσοκομείο παραμένει ως έχει.

Στο Ηράκλειο θα υπάρχει ένας διοικητής, μία διοίκηση και δύο υπηρεσιακά συμβούλια σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο.

Στο Λασίθι παραμένει ως έχει το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και συνδιοικούνται τα νοσοκομεία Νεαπόλεως, Ιεράπετρας και Σητείας.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, η πρόταση του υπουργείου για όλη την Ελλάδα θα "έρθει" την Πέμπτη στη Βουλή και στις 20 Ιουλίου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Mετατάξεις προσωπικού όπου χρειάζεται

Ο νέος διοικητής της ΔΥΠΕ Πανίκος Καρατσής είπε στην “Π”: “Δεν προβλέπεται κλείσιμο αλλά συγχωνεύσεις κλινικών, ενώ θα γίνονται μετακινήσεις προσωπικού όπου υπάρχει ανάγκη. Μετακινήσεις προσωπικού όπου χρειάζεται, θα γίνουν και στα Κέντρα Υγείας”.

Ο Στέλιος Δημητρακόπουλος, μέλος της Ενωσης Γιατρών ΕΣΥ, είπε στην “Π”: “Λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς να γίνεται διάλογος. Σε μια συγκυρία όπως τη σημερινή που έχει αυξηθεί κατά 20%-30%, η κίνηση στα νοσοκομεία, η απάντηση της κυβέρνησης είναι κατάργηση κλινικών, ελαχιστοποίηση προσλήψεων, χαράτσι 5 ευρώ στα πρωινά ιατρεία, αλλά και στα επείγοντα κ.α.”.



Το προσωπικό

των νοσοκομείων

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, σήμερα στα νοοκομεία της Κρήτης, υπηρετούν 1.126 ειδικευμένοι γιατροί, 605 ειδικευόμενοι, δηλαδή συνολικά 1.731 γιατροί.

Μείωση 60 κλινών

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιοποιήθηκαν, σήμερα η ΔΥΠΕ Κρήτης έχει 2.335 ανεπτυγμένες κλίνες, ενώ με τις συγχωνεύσεις θα λειτουργήσουν 2.275, δηλαδή οι κλίνες θα μειωθούν κατά 60.

Τώρα υπηρετούν 1.505 γιατροί και ο αριθμός τους θα φθάσει τους 1.438, αφού οι 56 θα μεταταγούν.

Το Γ.Ν.-Κ.Υ. Νεάπολης, θα μετατραπεί σε Κ.Υ. αστικού τύπου, με μονάδα βραχείας νοσηλείας και αποκατάστασης.

Μετακινούνται 15 γιατροί από τα Κ.Υ. Ηρακλείου

Από τα Κέντρα Υγείας του Ν. Ηρακλείου θα μετακινηθούν σε άλλα Κ.Υ. από αυτά που είναι σήμερα όπου υπάρχει ανάγκη, συνολικά 15 γιατροί.

Συγκεκριμένα 5 από το Κ.Υ. Αγίας Βαρβάρας, 4 από το Κ.Υ. Καστελλίου και από 2 από τα Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου, Μοιρών, Χάρακα.
patris.
http://heraklion1.blogspot.com/2011/07/save-greece.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive