Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

ΑΘΗΝΑ .. ΟΠΩΣ ΚΑΜΠΟΥΛ….Του Γιάννη Δαραβίγκα


Την περασμένη Τετάρτη ψηφίστηκε  με την ισχνή πλειοψηφία των 155 βουλευτών, το «μεσοπρόθεμο». Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί το ονόμασαν έτσι, αφού δεν υπήρξε ποτέ ούτε βραχυπρόθεσμο, αλλά ούτε και μακροπρόθεσμο. Αλλά αν αυτό ήταν το μόνο πρόβλημα, δεν θα άξιζε τον κόπο να αναφερθώ σε αυτό. Η κυβέρνηση ευρισκόμενη σε πλήρη ταραχή, μέσα σε ένα παροξυσμό ανευθυνότητας, πανικού και τρομοκρατίας, κατάφερε να αποσπάσει την ψήφο των βουλευτών της, πλήν ενός. Του κ. Κουρουμπλή, ο οποίος σε αντίθεση με άλλους συναδέλφους του που είχαν πιάσει στασίδι στα τηλεπαράθυρα και απειλούσαν ότι δεν θα υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο, την ώρα της κρίσεως ανέκρουσαν πρύμναν, και χωρίς αναστολές βροντοφώναξαν ΝΑΙ, στο κομματικό προσκλητήριο.
Κάποιος μάλιστα από αυτούς, για να δικαιολογηθεί, είπε στην σύντομη αιτιολόγηση της ψήφου του ενώπιον της βουλής, ότι δεν άντεχε να καταψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, διότι αν το έκανε θα έφερε την ευθύνη της κατάρρευσης του ευρώ !!!. Τι να πώ τώρα εγώ και τι να σχολιάσω;; Ίσως όμως θα ήταν χρήσιμο να απευθυνθώ στον υπουργό υγείας, τον κ. Λοβέδο, και να τον παρακαλέσω να αναθεωρήσει επί το ελαστικότερο την λίστα φαρμάκων. Είναι προφανές ότι λείπουν φάρμακα από την αγορά και οι πολίτες αναγκάζονται να παίρνουν ληγμένα.

Χημικός πόλεμος
Και ενώ αυτά τα τραγελαφικά συνέβαιναν εντός του κοινοβουλίου, έξω από αυτό, στην πλατεία Συντάγματος η κυβέρνηση είχε κηρύξει χημικό πόλεμο εναντίον των Ελλήνων πολιτών, που με υποδειγματικό τρόπο εξεδήλωναν την αντίθεσή τους στο μεσοπρόθεσμο. Είναι ντροπή, να κάνουν τον γύρο του κόσμου φωτογραφίες και βίντεο με ανθρώπους τρίτης ηλικίας να πέφτουν κάτω σαν μύγες από αναπνευστικά προβλήματα. Είναι δημοκρατική ανανδρία να «βομβαρδίζεται» από πάσης φύσεως χημικά ο υπόγειος σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα, όπου λειτουργούσε πρόχειρο ιατρείο  και είχαν καταφύγει εκεί για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, δεκάδες πολίτες. Είναι πολιτική δειλία να προσπαθεί η κυβέρνηση με κάθε αθέμιτο τρόπο, να παρουσιάσει πλατείες άδειες από πολίτες, αλλά γεμάτες από τοξικά αέρια και αστυνομικές δυνάμεις. Η πατρίδα μας είχε την μεγάλη ατυχία στις δύσκολες αυτές στιγμές της οικονομικής δυσπραγίας, να έχει στο τιμόνι της αδίστακτους κυβερνήτες  οι οποίοι  στο όνομα του πολύπαθου σοσιαλισμού, πολιτεύονται με βαρβαρότητα.
Η πατρίδα μας είχε την ατυχία να κυβερνάται από επαγγελματίες του ψεύδους. Την παραμονή της ψηφοφορίες για το μακροπρόθεσμο,  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν θα ετίθετο θέμα κομματικής πειθαρχείας και ότι κάθε βουλευτής θα ήταν ελεύθερος να ψηφίσει κατά συνείδηση. Μετά  την λήξη της ψηφοφορίας ο πρόεδρος της βουλής ανακοίνωσε  την διαγραφή του κ. Κουρουμπλή από το ΠΑΣΟΚ, επειδή ψήφισε κατά συνείδηση!!! Τα σχόλια περιττεύουν.
Καμπούλ καταντήσαμε…
Η φοβισμένη από την αδυναμία και ανικανότητά της, κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου μετέτρεψε την περασμένη Τετάρτη την πρωτεύουσα  σε Καμπούλ. Φοβούμαι όμως ότι ο κατηφορικός δρόμος που έχει πάρει ο κ. Παπανδρέου μας οδηγεί,  με διαρκώς αυξανόμενη ταχύτητα,  σε σφοδρή σύγκρουση.   Εύχομαι και παρακαλώ τον Θεό να μην επαληθευθεί ο κ.  Πάγκαλος στα όσα είπε περί Αργεντινής και νεκρών.
Υστερόγραφο : Μου προξενεί απορία η ικανότητα της κυβερνήσεως να διαθέτει αφειδώς κονδύλια για την προμήθεια χημικών αερίων, ενώ αδυνατεί να διαθέσει  χρήματα για την αγορά καυσίμων για τα οχήματα  της αστυνομίας, που με τις περιπολίες τους συμβάλλουν στην καλύτερη αστυνόμευση και στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας.  Προφανώς είναι θέμα προτεραιοτήτων.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive