Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΚΑΜΙΝΗΣ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΦΙΛ ΜΕ ΨΗΦΙΣΜΑ «ΑΝYΠΑΚΟΗΣ» ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μετά τις «γκρίνιες» πολλών δημάρχων απ' όλη τη χώρα που κορυφώθηκε με την «απειλή» για 24ωρο λουκέτο από την ΚΕΔΚΕ* λόγω της «δραματικής οικονομικής κατάστασης των δήμων», ήρθε η σειρά και του υπό τον Γ. Καμίνη, Δήμου Αθηναίων να ζητήσει περισσότερα χρήματα από την κυβέρνηση.

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει στους επικριτές του που τον κατηγορούσαν ότι δεν είναι ιδιαίτερα διεκδικητικός με την κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση των μεταναστών της Υπατίας (εδώ) αλλά και των συμβασιούχων (εδώ), ο νέος δήμαρχος Αθηναίων κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο ζητά:

- Αύξηση, στην ουσία, των ΚΑΠ για το Δήμο Αθηναίων, καθώς μιλά για τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού τους, έτσι ώστε να λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται στα διοικητικά όρια του δήμου και όχι μόνο ο πληθυσμός του και να θεσπιστούν ειδικά κριτήρια για τον πρώτο δήμο της χώρας, ως κεντρικό σημείο εξυπηρέτησης των κατοίκων και των εργαζομένων του λεκανοπεδίου.

- Την αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων από το 0,5% σε τουλάχιστον 1%, το οποίο είχε μειώσει από 2 σε 0,5% η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις αντιδράσεις όλων των δημάρχων (μάλιστα ο Ν. Κακλαμάνης είχε απειλήσει με παραίτηση στην οποία ουδέποτε προχώρησε - εδώ) αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν το επανέφερε.

- Πλήρη εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011 για τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ

- Την άρση της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο των δημοσίων κτιρίων

- Την επανεξέταση του ελάχιστου λειτουργικού κόστους των δήμων από την ΚΕΔΚΕ

- Τη στενή συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και τους φορείς για την αναζήτηση άμεσα εφικτών στόχων για την αύξηση των δημοτικών εσόδων.

- Τη διεκδίκηση «τυχόν παρανόμως παρακρατηθέντες πόρους του 2010», από κοινού με την ΚΕΔΚΕ.

Κακλαμάνης: Γενικόλογα ευχολόγια

Πάντως, η τελευταία αυτή διεκδίκηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση και της παράταξης «Αθήνα, πόλη της ζωής μας» που υπερψήφισε τα υπόλοιπα τμήματα του ψηφίσματος Καμίνη (37 υπέρ, 4 κατά), καθώς νωρίτερα μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου -Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), «Ανοιχτή Πόλη» (ΣΥΝ), «Επιμένουμε Αθήνα» (Αμυράς), ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας, «Ελληνική Αυγή», σύμφωνα με την οποία ο Δήμος Αθηναίων πρέπει να διεκδικήσει την απόδοση ποσού 38 εκατομμυρίων ευρώ από τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ, τα οποία έχουν παρακρατηθεί παράνομα για το 2010 (η πρόταση έλαβε 19 ψήφους και απορρίφθηκε).

Μάλιστα σε δήλωσή του ο Νικήτας Κακλαμάνης επικρίνει το δήμαρχο Αθηναίων, καθώς όπως υποστηρίζει, "σήμερα του δόθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσει 38 εκ. ευρώ, τα οποία παρανόμως παρακρατούνται από την κυβέρνηση, λόγω της πιστής εφαρμογής του απεχθούς μνημονίου. Το αρνήθηκε, μη τυχόν και στενοχωρήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, Γιάννη Ραγκούση, φέρνοντας ψηφίσματα και γενικόλογα ευχολόγια. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους", καταλήγει.

* (εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive