Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Η “θυσία” Ραγκούση-Μπιρμπίλη προαναγγέλλει εξελίξεις. Γράφει ο NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Πολύ βαθύτερες από όσο φαίνονταν με μια πρώτη ανάγνωση, είναι οι παράμετροι της υπόθεσης Κερατέα για την Κυβέρνηση, που αναμένεται να λειτουργήσει ως εφαλτήριο για την πολιτική επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να προχωρεί σε πολιτικές «θυσίες»στελεχών, τα οποία ταυτίστηκαν μαζί του, και αποτελούν προνομιακούς συνομιλητές του.

Η απάντηση που έδωσε στο briefing ο Γιώργος Πεταλωτής, στην ερώτηση για τη δυσφορία του Γιάννη Ραγκούση και της Τίνας Μπιρμπίλη, αναφορικά με την πρωτοβουλία του Χρήστου Παπουτσή να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο, και τον δήμαρχο της περιοχής, ερήμην των δυο, συναρμόδιων υπουργών, έδειξε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να προχωρήσει μαζί με το «όλο ΠΑΣΟΚ», στην προσπάθειά του να αναστρέψει το βαρύ κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.

«Ο Πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για την πρωτοβουλία Παπουτσή», ήταν το πρώτο «χτύπημα» από τον Γιώργο Πεταλωτή. «Η Κυβέρνηση δρα συνολικά», ήταν το δεύτερο, σχετικά με τη φημολογούμενη ενόχληση των δυο υπουργών.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα αλλάζουν, και ο Πρωθυπουργός κάνει μισό βήμα πίσω, από στελέχη και συνεργάτες που αποτελούσαν μέχρι σήμερα τη στενή ομάδα του. Ανάβοντας στον Χρήστο Παπουτσή το «πράσινο φως» για να διαπραγματευτεί το τέλος του αδιεξόδου στην Κερατέα, προχώρησε σε ένα ξεκάθαρο πολιτικό άνοιγμα στο «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ».

Κάτι σαν… επιστροφή στις ρίζες, για τον γιο του Ανδρέα Παπανδρέου. Που αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, αν σκεφτεί κανείς ότι ο Γιάννης Ραγκούσης υπήρξε ο πιο ισχυρός υπουργός της Κυβέρνησης, η δε Τίνα Μπιρμπίλη διετέλεσε λογογράφος του σημερινού Πρωθυπουργού.

http://www.statesmen.gr/26771/politiki/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive