Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Στο επίκεντρο το παραεμπόριο στον Πειραιά


Σύσκεψη για το παραεμπόριο και το θέμα της επιθετικής συμπεριφοράς παράνομων μικροπωλητών εναντίον αστυνομικών οργάνων, πολιτών και εμπόρων πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πειραιά, με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Αστυνομίας, Γιώργου Δαβάκη, του αναπληρωτή αστυνομικού διευθυντή Πειραιά Γιώργου Ρουμάνη και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργου Ζησιμάτου....

Από την πλευρά της Δημοτικής Αστυνομίας έγινε ενημέρωση για τις τεράστιες ποσότητες κατασχεθέντων παράνομων προϊόντων, τα οποία ή θα καταστραφούν ή θα διατεθούν σε κοινωφελή ιδρύματα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ τονίστηκε το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από τις συλλήψεις χωρίς αντίκρισμα, αφού εξαιτίας των κενών του ισχύοντος νομικού πλαισίου, οι συλληφθέντες τελικά αφήνονται ελεύθεροι και ατιμώρητοι να συνεχίζουν τις παρεμπορικές τους δραστηριότητες.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς δεσμεύτηκε για την ανάληψη επικοινωνιακής δράσης, μέσω του περιοδικού του ΕΣΠ, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του Συλλόγου και όχι μόνο, για τα αποτελέσματα των εξορμήσεων των αρμόδιων συνεργείων ελέγχου, με σχετικές φωτογραφίες των αποθηκών με τα κατασχεθέντα κ.λπ..
Συμφωνήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας με την διοίκηση του Λιμενικού Σώματος, καθώς μεγάλο κομμάτι των παράνομων προϊόντων εισρέει στην πόλη μέσω της λιμενικής ζώνης και επισημάνθηκε ότι απαιτείται πολιτική βούληση και συντονισμός των κρατικών υπηρεσιών, ώστε να χτυπηθεί στη ρίζα του το πρόβλημα, όπως επίσης και η θέσπιση ενός σαφέστερου νομικού πλαισίου, που θα στοχεύει στην οριστική αντιμετώπιση του φαύλου κύκλου του παρεμπορίου και της παραοικονομίας.
Αναρτήθηκε από On Air News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive