Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΠΟΙΟΣ έχει σειρά;Το πρώτο Πούλιτζερ σε διαδικτυακή εφημερίδα.Αποκάλυψε σκάνδαλο με χρηματιστές που εκμεταλλεύτηκαν την παγκόσμια κρίση.

Τα βραβεία Πούλιτζερ είναι το όνειρο κάθε δημοσιογράφου και κάθε εφημερίδας. Πρώτη φορά, ωστόσο η διάκριση αυτή απονέμεται σε μια διαδικτυακή εφημερίδα.

Πρόκειται για την ηλεκτρονική εφημερίδα «ProPublica»η οποία όπως ισχυρίζεται δημιουργήθηκε με σκοπό να ερευνά ιστορίες κατάχρησης εξουσίας και αποτυχίας προάσπισης δημοσίου συμφέροντος.

Και πράγματι, φαίνεται να τα καταφέρνει: η διάκριση που έλαβε βασίστηκε σε μία σειρά άρθρων που αποκάλυψε τη δράση χρηματιστών της Wall Street, οι οποίοι καθυστέρησαν την εκδήλωση της παγκόσμιας κρίσης και την αξιοποίησαν προκειμένου να αποκομίσουν όφελος από αυτήν.

Εκτός από τη «ProPublica» βραβεύτηκαν και άλλες έγκριτες και γνωστές εκδόσεις όπως οι «New York Times» και οι «Los Angeles Times». Ειδικότερα η τελευταία, απέσπασε ειδικό βραβείο για το φωτορεπορτάζ της, από το οποίο αίσθηση προκάλεσε η παρακάτω φωτογραφία που απεικονίζει ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, θύμα πυροβολισμών από συμμορίες της πόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive