Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αποκλεισμός του λιμανιού της Ηγουμενίτσας από τους κατοίκους για τους λαθρομετανάστες

Σοβαρά προβλήματα στην κοινωνία της πόλης της Ηγουμενίτσας προκαλούν οι περίπου 1.000 λαθρομετανάστες οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν απέναντι στην Ιταλία. Στην πόλη των 15.000 κατοίκων οι παρουσία 1.000 λαθρομεταναστών εδώ και δυο περίπου χρόνια στο δάσος του Λαδοχωρίου είναι ιδιαίτερα εμφανή αφού τα άτομα αυτά περιφέρονται στην πόλη ρακένδυτοι, απελπισμένοι, ψάχνοντας στα σκουπίδια για φαγητό, καταφεύγοντας σε κλοπές, σε απειλές και συγκρούσεις με τους ντόπιους, σε μεταξύ τους άγριες συμπλοκές.

Πρόσφατα είχαμε το ομαδικό βιασμό 12χρονου Αφγανού από δράστες που δηλώνουν Κούρδοι, αλλά οι αρχές υποψιάζονται πως είναι Ιρακινοί. Πέρσι το Μάιο ένας Σουδανός και ένας Παλαιστίνιος είχαν βιάσει μία Πωλονέζα η οποία ζητούσε πληροφορίες για το ΚΤΕΛ Αθηνών.

Αποτέλεσμα αυτής της εκρηκτικής κατάστασης ήταν η κινητοποίηση των κατοίκων της πόλης οι οποίοι την Τρίτη 12 Απριλίου απέκλεισαν το λιμάνι διαμαρτυρόμενοι για την παραμονή των μεταναστών στην περιοχή τους και ζήτησαν από την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα. Από τις 7 έως τις 11 π.μ. κανένα πλοίο δεν έφυγε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για την Ιταλία, και επιβάτες και οχήματα έμειναν εγκλωβισμένοι στην προκυμαία.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive