Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Γ. Νικητιάδης: "Έχει πεθάνει η εποχή όπου η Ελλάδα επωλείτο".(Μάλλον ΕΠΩΛΗΘΗ ήδη ε;)

Έχει "πεθάνει" η εποχή όπου η Ελλάδα επωλείτο δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης με αφορμή τα δημοσιεύματα σε ξένες ιστοσελίδες όπου ελληνικά νησιά διατίθενται προς πώληση, θέμα που έχει περάσει και το κατώφλι της βουλής, με τον Βουλευτή του ΛΑΟΣ Γιώργο Ανατολάκη να καταθέτει ερώτηση με θέμα: Διεθνείς ιστοσελίδες δημοπρατούν ελληνικά νησιά" προς τους υπουργούς, Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Νικητιάδης υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι "δυστυχώς υπάρχουν ανεγκέφαλοι που δεν καταλαβαίνουν ότι έχει "πεθάνει" η εποχή όπου η Ελλάδα επωλείτο. Η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας σημαίνει ανάπτυξη του πλούτου της χώρας για το λαό μας και όχι για να κερδίσουν ελάχιστοι", δήλωσε με νόημα.

Η καναδέζικη ιστοσελίδα, www.privateislandsonline.com δημοπρατεί 12 ελληνικά νησιά στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος. Συγκεκριμένα πωλούνται τα εξής: η ΅'ΑΚαρδιώτισσα'Α'Α στο Κεντρικό Αιγαίο με τιμή πώλησης 6.500.000 ευρώ, η “Mικρή Αμοργός” 6.100.000 ευρώ, και η “Ναυσικά” 6.100.000 ευρώ.

Επίσης, η αμερικάνικη ιστοσελίδα www.buygreekislands.com, προτείνει την αγορά οικοπέδων σε διάφορα μη οικοδομήσιμα νησιά της Ελλάδας και έχει προχωρήσει σε διαφημιστική καταχώρηση στην αμερικάνικη εφημερίδα «San Francisco Chronicle». Συγκεκριμένα, στην εν λόγω σελίδα πωλούνται παραθαλάσσια κομμάτια γης στους Λειψούς.

Μιλώντας με στελέχη που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εκμετάλλευσης ακινήτων επισημάνθηκε ότι η γραφειοκρατία και η οικονομική κρίση καθιστούν δυσβάσταχτη την κατοχή αυτών των νησιών από τους ιδιοκτήτες τους και σπεύδουν άρον άρον να τα ξεφορτωθούν. Μάλιστα υπογραμμίζεται ότι οι προτάσεις για την αγορά τέτοιων ιδιόκτητων νησιών είναι ελάχιστες, απόρροια της γραφειοκρατίας που τα καθιστά απόρθητα για τουριστική επένδυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive