Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Η μόνη μας ελπίδα για να σωθούμε είναι να σταματήσουν τα πειράματα στα ζώα.

50 δις από την πώληση ακίνητης περιουσίας και 23 δις από τις περικοπές

στις δαπάνες σύνολο 73 δις θα φύγουν από την χώρα μέχρι το 2015. Το επικοινωνιακό παιχνίδι έχει στηθεί ξανά γύρω από την τρόικα που ρουφά τα πάντα..

Οι ελεγκτές της τρόικας -λεει το ρεπορτάζ- άνοιξαν τα λογιστικά βιβλία του κράτους και διαπίστωσαν πως όλες οι απαιτήσεις τους δεν έχουν ολοκληρωθεί. Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα, όπως έλεγαν κυβερνητικοί παράγοντες να υπάρχουν φόβοι για την πέμπτη δόση εκταμίευσης του δανείου.

Το εμπόριο φόβου από κυβερνητικούς παράγοντες από δόση σε δόση καλά κρατεί…

όμως οι τροικανοί στα αλήθεια δεν μπορούν να μην μας δώσουν την δόση.

Αν δεν μας την έδιναν θα έκλειναν οι γερμανικές τράπεζες και οι εταιρείες Siemens, Bayer και Hochtief στους οποίους οφείλουμε περί τα 500 εκατ. ευρώ αυτή την στιγμή. “Το ελληνικό Δημόσιο αδυνατεί να πληρώσει εμπροθέσμως τους Γερμανούς προμηθευτές του”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Handelsblatt.

Έτσι ετοιμάζονται χειρουργικές περικοπές μισθών και συντάξεων (όχι οριζόντιες) και πρόσθετη απώλεια καταναλωτικής δύναμης. Αυτή την φορά ο στόχος θα είναι οι ΔΕΚΟ και το δημόσιο και αυτή την φορά πλέον όλοι ξέρουν τι θα συμβεί και το πράτουν.

Η ιστορία είναι γνωστή. Περικοπές στα εισοδήματα σε οποιοδήποτε σημείο της αγοράς θα φέρουν λουκέτα στα μαγαζιά και απολύσεις. Θα φέρουν απώλεια εισοδημάτων θα φυσικά απώλεια στα έσοδα του προϋπολογισμού έλλειμμα και νέα μέτρα.

Και δεν νοιάζεται κανείς γιατί αυτό που προέχει αυτή την στιγμή είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην “κορδέλα αδυνατίσματος” μέχρι το 2015 και μέχρις ότου τα 23+ 50 δις θα έχουν φύγει.

Το πείραμα της χρεωκοπίας στην ευρωζώνη, χωρίς αναδιάρθρωση, χωρίς απώλειες για τους πιστωτές, χωρίς υποτίμηση, χωρίς έλεγχο και διαγραφή χρέους, και χωρίς παραγωγική βάση, χωρίς άμεση βοήθεια και μεταφορά ΑΕΠ απο την ΕΕ στην χρεωκοπημένη χώρα, έχει μόνο ένα θύμα. Τους μισθούς του λαού, τα ασημικά και το ελληνικό κράτος.

Διόλου τυχαίο ότι ο Βαν Ρομπέι είπε ότι: “είναι ζωτικής σημασίας να μην αισθανθεί θυμωμένος ή αποξενωμένος ο ελληνικός λαός καθώς υπάρχει ο κίνδυνος μιας πολιτικής σπασμωδικής κίνησης».

“Είναι ζωτικής σημασίας να προσφέρουμε στους ανθρώπους κάποια ελπίδα (σ.σ. και ένα παραμύθι) ώστε να τους πείσουμε ότι οι θυσίες που κάνουν σήμερα είναι απαραίτητες για ένα καλύτερο αύριο.”

Σημαντική ποιοτική διαφορά τις τελευταίες είναι ότι η κυβέρνηση δέχεται βολές απ έξω. Φαίνεται ότι σταδιακά καθώς ο χρόνος θα κυλά η κυβέρνηση Παπανδρέου θα δέχεται απέξω «πυρά» και ομοβροντίες για την ανικανότητα της στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Έτσι οι ξένοι να μην είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για όσα πειραματικά συμβαίνουν στην Ελλάδα. Το επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος της κακιάς τρόκα που ρουφά τα πάντα βρίσκει αντίπαλο.

Το πείραμα σε βάρος της Ελλάδας συνεχίζεται με το πειραματόζωο να είναι αφύσικα πρόθυμο. Η μόνη μας ελπίδα για να σωθούμε είναι να σταματήσουν τα πειράματα στα ζώα.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive