Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Κάνε το πιο ρομαντικό Πάσχα της ζωής σου!


Το Πάσχα σηματοδοτεί -και επίσημα- τα ξεκίνημα της άνοιξης. Είναι ιδανική στιγμή λοιπόν για να ανανεώσεις και τη σχέση σου, με μικρές, τρυφερές χειρονομίες που κρύβουν μέσα τους όλη σας τη φροντίδα και την αγάπη.

Πασχαλινή έκπληξη
Αντί για το κλασικό πασχαλινό αβγό, φέτος κάνε δώρο στον αγαπημένο σου κάτι πιο προσωπικό. Αγόρασε ένα έτοιμο μεγάλο σοκολατένιο αβγό και κόψ' το στη μέση προσεκτικά, για να μη σπάσει. Και επειδή μπορεί να γεμίσουν τα χέρια σου λιωμένη σοκολάτα, ακούμπησέ το σε μερικές χαρτοπετσέτες. Γράψε μετά ένα όμορφο, ρομαντικό μήνυμα και βάλ' το πάλι μέσα μαζί με ένα μικρό, ακόμη δωράκι. Ξανακλείσε το αβγό με λίγη σοκολάτα που θα λιώσεις σε μπεν μαρί, κολλώντας το ακριβώς στα σημεία που το είχες ανοίξει. Άφησέ το στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να πήξει το σημείο της «επικόλλησης» και μόλις δεις ότι είναι έτοιμο, τύλιξέ το με ένα χαρούμενο χαρτί περιτυλίγματος.

Πες το με ένα λουλούδι
Αγόρασε μερικά λευκά γαρίφαλα ή μιγκέ και άφησέ τα για ένα βράδυ σε ένα ανθοδοχείο με νερό όπου θα έχεις προσθέσει λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα λευκά λουλούδια σου θα μεταμορφωθούν σε χρωματιστά ως διά μαγείας. Μπορείς να διαλέξεις το αγαπημένο χρώμα του συντρόφου σου για να του δείξεις πόσο πολύ τον σκέφτεσαι.

Ένα καλάθι γεμάτο αγάπη
Χρησιμοποιώντας χαρτόνι σε διάφορα χρώματα, κόψε όσες περισσότερες μικρές καρτούλες μπορείς σε σχήμα αβγού και γράψε πάνω στην καθεμία ένα τρυφερό μήνυμα για τον αγαπημένο σου ή κάτι που σου αρέσει πολύ σ' αυτόν. Όσο πιο συγκεκριμένα είναι τα μηνύματα, τόσο περισσότερο θα τον συγκινήσεις. Πες του πόσο σου αρέσει το άρωμά του, ο τρόπος που σε φροντίζει όταν έχεις ακεφιές, ή... η συνταγή του για κουλουράκια. Γέμισε ένα μικρό καλάθι με τις καρτούλες αυτές και χάρισέ το για το Πάσχα.

Ανοιξιάτικο τζάκι
Το τζάκι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην πασχαλινή διακόσμηση του σπιτιού και να προσθέσει θετική ενέργεια στο χώρο. Καλωσόρισε την άνοιξη με πολλά, πάρα πολλά λουλούδια. Το ράφι πάνω από το τζάκι είναι ιδανικό σημείο για να τοποθετήσεις τα γυάλινα βάζα, τα οποία μπορείς να γεμίσεις με κίτρινους νάρκισσους - λουλούδι της χαράς και της αισιοδοξίας. Για να κάνεις ακόμα πιο γιορτινή την ατμόσφαιρα, στόλισε κάθε βάζο με μια κορδέλα από σιφόν στην ίδια απόχρωση των λουλουδιών.

Διακόσμησε το ράφι πάνω από το τζάκι ή τις βιβλιοθήκες με μεγάλες διάφανες γυάλες, τις οποίες θα γεμίσεις με λογής λογής πολύχρωμα πασχαλινά στολίδια. Αβγουλάκια σε διάφορα χρώματα, σοκολατένια, γυάλινα ή κεραμικά.

Φτιάξε φιόγκους από καρό σατέν κορδέλα και στερέωσέ τους πάνω από το τζάκι, αφήνοντας τις άκρες να κρέμονται σε διαφορετικά μήκη. Στην άκρη κάθε κορδέλας στερέωσε μικρά πλαστικά αβγουλάκια στα ίδια χρώματα με την κορδέλα.

Βγάλε τον καλλιτέχνη από μέσα σου

Ένα απλό γυάλινο βάζο ή κηροπήγιο μπορεί να μεταμορφωθεί σε πραγματικό έργο τέχνης που θα διακοσμήσει το πασχαλινό σπίτι. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ειδικά χρώματα για ζωγραφική σε γυαλί, πινέλα και... έμπνευση. Πλύνε το βάζο ή το κηροπήγιο σε ζεστό νερό και σκούπισέ το καλά. Άρχισε να σχεδιάζεις μικροσκοπικά λουλουδάκια πάνω στη γυάλινη επιφάνεια, φυλλαράκια ή λουλούδια σε αφηρημένα σχέδια, χρησιμοποιώντας ένα χρώμα κάθε φορά και περιμένοντας να στεγνώσει προτού ξεκινήσεις με άλλο χρώμα.

Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις να ζωγραφίσεις ένα λευκό κεραμικό ανθοδοχείο με χρώματα που θα ταιριάζουν με τα λουλούδια που θα τοποθετήσεις εκεί. Διάλεξε τρία έντονα χρώματα, όπως φούξια, μοβ και κίτρινο, και ζωγράφισε συμμετρικές κουκίδες, μία λεπτή ρίγα στη βάση και την κορυφή και τετραγωνάκια ενδιάμεσα, φροντίζοντας να αφήσετε αρκετή λευκή επιφάνεια. Περίμενε να στεγνώσει πρώτα το κάθε χρώμα πριν ξεκινήσεις να ζωγραφίζεις με το επόμενο. Όταν τελειώσει το έργο σου, μπορείς να βάλεις στο ανθοδοχείο μερικά λουλούδια στα ίδια χρώματα.

Ζωή Κίττα

http://www.womenonly.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive