Σάββατο 16 Απριλίου 2011

ΑΛΒΑΝΙΑ:Επιστρέφουμε στη βία και νοθεία του 1996;

Αυτή είναι η διαπίστωση σημαντικών αναλυτών της αλβανικής πολιτικής ζωής γενικότερα και ειδικότερα της εκλογικής συμπεριφοράς των κομμάτων τις τελευταίες μέρες. Πρωτοσέλιδα σε εφημερίδες, πρώτη είδηση στα κανάλια. Η βία που προέρχεται κυρίως από την κυβέρνηση του Μπερίσα, οι οργανωμένοι βόρειοι κατά των οπαδών του Σ.Κ., οι διαπλεκόμενοι μικροί και μεγάλοι του Μέτα, οι στρατευμένοι υπάλληλοι κάθε κρατικής υπηρεσίας.

Την περασμένη Κυριακή ο αρχηγός των ειδικών δυνάμεων συγκρούστηκε δημόσια με τον εκτελώντα χρέη υπουργού Δημόσιας Τάξης ( ο υπουργός είναι στο κυνήγι της ψήφου στα Τίρανα) επειδή αρνήθηκε την εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων σε προεκλογικά επεισόδια στα Τίρανα. Χθες ορεσίβιοι από τις περιοχές του Μπερίσα συγκρούστηκαν με οπαδούς της αντιπολίτευσης απλά για ένα προεκλογικό περίπτερο. Άνθρωποι του LSI μαχαίρωσαν οπαδό του Ράμα στα Τίρανα…

Ο αμερικανός πρέσβης «απειλεί» πως οι ΗΠΑ, η ΕΕ, ο ΟΑΣΕ επιβλέπουν από κοντά αυτές τις εκλογές και ο τρόπος πως θα γίνουν θα είναι ο δρόμος προς την ΕΕ. Η γερμανίδα πρέσβειρα ανησυχεί για τα έκτροπα των τελευταίων ημερών, όλος ο διεθνής παράγοντας είναι επί ποδός.

Χθες ο αυτουργός του όλου κλίματος σε τηλεοπτική εκπομπή δεν έκανε σχόλιο. Ούτε για το σκάνδαλο με τις ειδικές δυνάμεις, ούτε για τα έκτροπα που προκαλούν οι συμπατριώτες του, ούτε για την άμεση εμπλοκή του κράτους (αστυνομίας βασικά) στην προσπάθεια εκβιασμού και εκφοβισμού, ούτε για τις φήμες πως αμέσως μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει «τσουνάμι» συλλήψεων κρατικών λειτουργών.

Όλα στην εξυπηρέτηση του μπερισικού κράτους: εκφοβισμοί, απειλές, λεκτική και πραγματική βία…
http://www.deropoli.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive