Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2008


ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ "ΑΡΓΩ"ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΣΑΤΙΡΙΚΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΗΛ.:23510 45799,
FAX: 23510 45794
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08
ΕΦΡΑΙΜ Ή ΧΑΟΣΑναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS

"ΙΤΣ ΕΒΡΙΘΙΝΚ ΑΝΤΕΡ ΚΟΝΤΡΟΛ"!!!ΕΣΥ;

*XΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ
Αποβραδις διαβασα το αρθρο σας περι υγειας κι εκανα μερικες μελαγχολικες σκεψεις ως συνηθως.

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ZEIDORON"

Μα και σεις ολα στραβα τα βλεπετε, δεν χρωστατε εναν καλο λογο για την Κυβερνηση.
Τελος παντων!
Τι με νοιαζει εμενα;
Ενας φτωχος πλην τιμιος και νομοταγης πολιτης ειμαι.
Εχω πληρωσει απο καιρου τους φορους μου,καθημερινα πληρωνω και τους εμμεσους και δοξα τω Θεω δεν χρωσταω ουτε στην εφορια,ουτε στις τραπεζες.
Για τη Μιχαλου δεν ξερω, θα σας γελασω.
Επεσα λοιπον να κοιμηθω τον υπνο του δικαιου.
Μετα απο λιγο τσαφ, νασου ο Εφιαλτης.
Οχι,οχι,δεν ηταν ο Μητσοτακης.
Κατι πολυ χειροτερο.
Ενα τεραστιο σαπιοκαραβο που ταλανιζονταν στο φουρτουνιασμενο πελαγος της Ελληνικης κοινωνιας.
Προσπαθησα μεσα στο σκοταδι να δω τα χαρακτηριστικα του πλοιου.
Μπροστα κυματιζε μια Ελληνικη σημαια ,ξεθωριασμενη και σκισμενη,στις σκουριασμενες λαμαρινες του ξεχωριζαν αχνα κατι ξεβαμμενα γραμματα.
ΕΣΥ.
Εσυ;
Τι εγω;
Μπα!Κανω ζουμ πανω στα γραμματα και βλεπω τα ιχνη πουχαν αφησει:
Ε(θνικο)Σ(υστημα)Υ(γειας).
Ωχ Θεε μου!!!
Ειναι γεματο υπεραριθμους επιβατες (ασθενεις) και τελειως ακυβερνητο.
Κι ομως στο σαλονι του πλοιου υπαρχουν φωτα,η ορχηστρα παιζει ποιοτικη μουσικη.
Σε μια γωνια ενας αταραχος, ατσαλακωτος ανθρωπος,μ'ενα αστραφτερο παγωμενο χαμογελο.
Ειναι ο καπετανιος,καθεται κι απολαμβανει τη ματαιοτητα του.
Δεν φοραει καπελο με κλαρες, δεν εχει το κλασικο μουσι των καπεταναιων,ουτε καν τσιμπουκι.
Φοραει μονο το αστραφτερο τουχαμογελο και το υφος του ατρομητου.
Δεν φαινεται να αντιλαμβανεται τι γινεται.
Ισως τα κυματα κι οι κραδασμοι να μη φτανουν ως εκει.
Οι επιβατες(ασθενεις) εχουν λουφαξει τρομαγμενοι στις "κουκετες" και στους διαδρομους,τα "τρωκτικα" (ανωτερο πληρωμα) αποντα.
Μαλλον ξεμειναν στα γιωτ τους (ιδιωτικα ιατρεια).
Οι ναυτες κι οι λοστρομοι (το κατωτερο πληρωμα,γιατρουδακια και νοσηλευτες)τρεχουν απο δω κι απο κει να δουν τι μπορουν να περισωσουν απο το ναυαγιο του ΕΣΥ.
Μα το καραβι δεν διαθετει ουτε σωσιβιες λεμβους,ουτε απλα σωσιβια,ουτε καν ανεμοσκαλες!!!
Καποιοι παιρνουν το θαρρος να ενοχλησουν τον καπετανιο.
Ξυπνααα καπετανιεεε!!!
Βυθιζομαστε. Κανε κατι.
Βαλε μπροστα τις αχρησιμοποιητες μηχανες(καινουργια μηχανηματα που σαπιζουν στ'αμπαρια-νοσοκομεια του πλοιου-της χωρας).
Στειλε SOS στον μπαρμπαΓιωργο να μας χορηγησει τα 28δις ευρο που δεν γουσταρουν οιτραπεζες μπας και σωθουμε.
Εκεινος χαλαρος με το υφος του επιτυχημενου και σιγουρου τους λεει σε απταιστα αγγλικα: "Ιτς εβριθινκ αντερ κοντρολ".
Σ'αυτο το σημειο πεταχτηκα απο το σοκ.
Ανοιξα το ραδιοφωνο,τις τηλεορασεις μπας κι ακουσω κατι για την εξελιξη τουναυαγιου.
Τιποτα,χαζοτραγουδα, μπλα-μπλα,η στιγμη της αληθειας, Εφραιμολογια κι εξεταστικη επιτροπη της Βουλης.
Ολα ενταξει,σκεφτηκα.
Και ξαναπεσα για υπνο,οπως ολοι οι αλλοι.
"Zeidoron"
Υ.Γ.:Την ιδια ωρα που διαδραματιζονταν το ναυαγιο,στο διανυκτερευον καφενειο του λιμανιου απ'οπου απεπλευσε το πλοιο ειχαν μαζευτει ολοι οι προμηθευτες του κι επιναν τον καφε της παρηγοριας, παρακολουθοντας στο χαζοκουτι παλιες συνεντευξεις (Θα,θα,θα) του ατσαλακωτου καπετανιου.
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08

Προφορικές ισορροπίες & οικονομικοκοινωνικό πλαίσιο

Εκτός από τους οικονομικά ισχυρούς που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα κ έχουν εξασφαλισμένες ευκαιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης, οι υπόλοιπες κοινωνικο-οικονομικές ομάδες τα καταφέρνουν δύσκολα. Όμως, ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας των πολιτών και να θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό δεν μπορούν, είναι εγκλωβισμένοι στα χρέη και στη φτώχεια. Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τους κάνει να μην είναι σε θέση να συμμετάσχουν στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Στα ιδιαίτερα αρνητικά της εποχής είναι το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις τα μμε που σε μεγάλο βαθμό εκφράζουν την οικονομική και πολιτική ελίτ συσκοτίζουν τελείως, τόσο την πραγματικότητα, όσο και τη σοβαρότητα των προβλημάτων. Από την άλλη πλευρά οι οικονομολόγοι προτιμούν να καταφεύγουν στον κόσμο των στατιστικών και λογιστικών πρακτικών και προβλέψεων χωρίς να αναλογίζονται τις κοινωνικές επιπτώσεις που έχουν οι αποφάσεις τους.
Με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία προκαλεί τεραστία εντύπωση το γεγονός ότι , απ όσους μπορούν, ελάχιστοι τολμούν να αμφισβητήσουν την οικονομική πολιτική ή να θέσουν τα γενικότερα κοινωνικά προβλήματα, αν και υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες τόσο στον τρόπο ανάπτυξης των επιλογών, όσο και στη διαχείριση, το γεγονός συμβαίνει κυρίως επειδή υπάρχουν μικρές ή μεγαλύτερες αλληλεξαρτήσεις, έτσι ξοδεύεται άσκοπα τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό κεφάλαιο. Ελάχιστοι είναι και αυτοί που θα αντιταχθούν στην αποικιοποίηση της καθημερινής ζωής.
Στην πραγματικότητα όμως, εδώ και αρκετά χρονιά η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είναι αντίθετη με τις οικονομικές επιλογές, δεν παράγεται όμως κάτι ουσιαστικό επειδή η όποιες θέσεις που κατά καιρούς διατυπώνονται από την κοινωνία δεν έχουν σαφές πολιτικό και διαπραγματεύσιμο περιεχόμενο ή όποιες αυτόνομες πρωτοβουλίες δεν λαμβάνονται υπόψη, εφόσον δεν έχουν αριθμητική ισχύ..
Κατ' αυτό τον τρόπο δημιουργείται και υπάρχει τεχνίτη συναίνεση για ιδιαίτερα σοβαρά θέματα, μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις οι συζητήσεις ή οι θέσεις που διατυπώνονται θεωρούνται χάσιμο χρόνου ή δεν λαμβάνονται υπόψη. Σε αυτές τις περιπτώσεις η απουσία της επιρροής των διαφορετικών ιδεών στο δημόσιο διάλογο οδηγεί το οικονομικό σύστημα και την κοινωνία σε διαταραχή. Χωρίς αμφιβολία, οι τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες σε ολόκληρο τον κόσμο το αποδεικνύουν.
Σε αυτό το σημείο η απουσία διαφάνειας, ισχυρού θεσμικού πλαισίου και κρατικής παρέμβασης, με σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου στις πιο πολλές περιπτώσεις επιδεινώνει τα προβλήματα, οι όποιες περιφερειακές παρεμβάσεις δεν αλλάζουν την ουσία, έτσι η πολιτική ελευθερία εκφυλίζεται σε αναρχία, παραδείγματα υπάρχουν αρκετά. Η πλειοψηφία των πολιτών σήμερα αισθάνεται ότι ένα σημαντικό κομμάτι του εκλεγμένου και μη πολιτικού προσωπικού δεν ενδιαφέρονται γ αυτούς. Μια τέτοια κατάσταση ενέχει κινδύνους τόσο για τους πολίτες όσο και για το δημοκρατικό πολίτευμα. Με όλα αυτά τα προβλήματα που υπάρχουν θα αναρωτηθεί κάποιος, πως είναι δυνατόν το πολιτικό σύστημα σε μια αντιπροσωπευτική δημοκρατία να μην αφουγκράζεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας; Μπορεί όμως κάποιος που ζει εκτός κοινωνικής πραγματικότητας να αφουγκραστεί, αλλά και να αντιληφθεί τα προβλήματα της κοινωνικής πραγματικότητας;
Ποιο όμως μπορεί να είναι το μέλλον της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας μας όταν το σύνολο των πολιτών θεωρούν ότι δεν αντιπροσωπεύονται και η συμμετοχή των φτωχών πολιτών στα πολιτικά δρώμενα, στην ευρεία διαβούλευση της ηλεκτρονικής δημοκρατίας, στη διαμόρφωση των πολιτικών αποφάσεων που αφορούν τη ζωή τους και στον έλεγχο της δημοκρατίας είναι ελάχιστη και όλα αυτά τη στιγμή που εκ των πραγμάτων κρίνεται απαραίτητο οι πολιτικές πρακτικές που ακολουθούνται να αξιολογούνται συνεχώς.
http://neoinileias.blogspot.com/

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ

Η ΠΟΛΥΠΛΗΘΕΣΤΑΤΗ (!!) ΟΜΑΔΑ (μ,μ,μ καλά) ΤΟΥ SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR ΕΥΧΕΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΤΟΥ PRESS-GR. KAI ΣΕ ΟΛΟΥΣ (ΕΣ) ΟΣΟΥΣ (ΕΣ) ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ.



ΠΑΝΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ Ν.Δ. - ΚΚΕ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ!

Μα καλά που βόσκεται εσείς καλοί μου άνθρωποι? Στα... Μάρμαρα;
Ρωτάτε και ξαναρωτάτε τον Haldir, την Κανέλλη, την Αλέκα, γιατί συνεργάσθηκαν και ψήφισαν μαζί με τη Ν.Δ. στην εξεταστική της 24/11 κι έτσι δέχθηκαν το υπόμνημα Εφραίμ αντί να του το πετάξουν στη μούρη και να τον μπουζουριάσουν.
Δεν θα μιλήσω για το καταρραμένο 89 που μας φόρεσαν τον Μητσοτάκη για 3,5 χρόνια.
Θα σας μιλήσω για το ΤΙ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΤΙ ΠΑΠΑΓΟΣ, για ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, για τον Β` ΕΜΦΥΛΙΟ, για τη συνεργασία σε ΟΛΑ τα Συνδικάτα. Κι εσείς ως αγνά προβατάκια, περιμένετε απάντηση; Το σώβρακο του Κανέλλη θα σας στείλουν. ΞΥΠΝΑΤΕ βρεεε.
"ΠΑΣΟΚΑΝΗΡ"
αναρτηθηκε απο αθεοφοβος κυριακη 30/11/08

Δεκεμβριανα μερος 3ον. Ο Γεωργιος Παπανδρεου για τα Δεκεμβριανα και το ΚΚΕ /ΕΑΜ /ΕΛΑΣ

Δημοσιευθεισα συνεντευξις του Γ.Παπανδρεου εις τα ΄΄ καθημερινα νεα'' της 24ης Μαρτιου 1945

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΙΑΣΩΝ"

«...Ο γ.γ του ΚΚΕ Γ.Σιαντος εδωσε μακραν συνεντευξιν εις τον Ριζοσπαστην της 20ης Μαρτιου (1945) δια ν'απαντηση ''εις τα ερωτηματα που γεννηθηκαν στην κοινη γνωμη σχετικα με τα γεγονοτα του Δεκεμβρη'' Εις την συνεντευξι του μου καμνει την τιμην διαρκως να με αναφερη, του οφειλω επομενως απαντησιν.
'' Επνιξαμεν εις το αιμα τον αοπλον λαοιν της Αθηνας!!!'' γραφει ο Σιαντος.Ηυτοκτονησαν λοιπον οι αστυφυλακες οι οποιοι επεσαν νεκροι την ημεραν του συλλαλητηριου; Και επρεπενα υποστουν ομαδικον αφοπλισμον και να παραδωσουν ολα τα αυτοματα οπλα των εις τα ωργανωμενας ομαδας του Κομμουνισμου, χωρις να αντιταξουν αμυνα;
''Το λαικον Δημοκρατικο κινημα'' γραφει ο Σιαντος '' υποχρεωθηκε να δεχθη την προκληση..'' Ητο λοιπον προκλησις ιδικη μας η επιθεσις εναντιον των αστυνομικων τμηματων και η σφαγή των αστυνομικων, μεχρις οτου την 6ην Δεκεμβρίου, τα Βρεταννικα στρατευματα ηναγκασθησαν πλεον να επεμβουν;
Αλλα υπαρχουν οι ομηροι και οι φονοι..
Ο Σιαντος , δια να ελαφρυνει την ανεξιλεωτον ευθυνη του, γραφει οτι η κυβερνησις ειχε συλλαβει ομηρους.Απολυτον ψευδος! Η κυβερνησις ειχε συλλαβει μονον στασιαστας και τους εστειλε εις το εξωτερικο, διοτι εδω δεν υπηρε τροπος ουτε φρουρησεως ουτε στεγασεως ούτε τροφής. Δια να επανελθουν ομως αμεσως μετα την στασιν , οπως ακριβως συμβαινει σημερον... Ενω ο ΕΛΑΣ συνελαμβανε ομηρους κατα τετραγωνα, ανδρας, γεροντας, γυναικας και παιδια, τους εστελενε γυμνους εις τα βουνα δια να μην επιτρεψουν πολλαι χιλιαδες.!...
'' Αν εγιναν '' λεει ο Σιαντος ''και απο μερους ατομων της παραταξης μας εκτελεσεις αυτο ηταν αναποφευκτο απο αυτη τη φυση του εμφυλιου πολεμου..''
Αν εγιναν Κε Σιαντο! Αλλα οταν αι εκτελεσεις ανερχονται εις χιλιαδας παυουν να ειναι εξαιρεσις η οποια βαρυνει τα ατομα, ειναι τραγικος κανων και βαρυνει την ηγεσίαν.Και με την ευκαιριαν αυτην θα ηθελαμεν να απευθυνθωμεν προς την Κυβερνησιν:Τωρα που αποκαθισταταιτο ελληνικον κρατος εις ολην την χωραν, πρεπει επι τελους να γινη μια απαριθμησις των εγκληματων .Διοτι πρεπει καποτε να μαθωμεν ακριβως –και ημεις και η συμμαχικη κοινη γνωμη και η ιστορια, ποσους Γερμανους και ποσους Ελληνας εχει φονευσευ ο ΕΛΑΣ, ο απελευθερωτικος αγων του ΕΛΑΣ!..
Υπαρχει ομως και αλλη καταπληκτικη αποκαλυψις! Γραφει ο Σιαντος '' Πολλα εκατομμυρια ξοδευτηκαν σε πολυαριθμα συνεργεια που ξεθαβαν τους νεκρους απ'όλες τις γωνιες της Αθηνα και τον Πειραια και τους κουβαλουσαν στο Περιστερι.Πολλα ειδικα συνεργεια ασχοληθηκαν για ναβγαζουν ματια και αντερα και να κοβουν γεννητικα οργανα απο νεκρους για να βεβαιωθουν οι ωμοτητες της αριστερας. Αυτη η τυμβωρυχια και θηριωδια πανω σε νεκρους αποτελει πρωτακουστη βαρβαροτητα που μονον φασιστες μπορουσαν να κανουν..''
Ειναι πραματι απιστευτον! Θεωρει λοιπον τοσον ηλιθιους ολους και τους οπαδους και τους αναγνωστας του ο Σιαντος ωστε να αποτολμα την καταπληκτικη κατασκευη αυτου του μυθου προς μεταθεσιν των τρομερων ευθυνων του?»
Επιστολή Γεωργίου Παπανδρέου Της 8ης Ιανουαρίου 1944, προς την Ελληνικήν Κυβέρνησιν και το Συμμαχικό Στρατηγείο.
«…..Όσοι σωθούν από την μανία του κατακτητού, «κινδυνεύουν από την αδελφοκτόνο μανία των κουμμουνιστικών οργανώσεων»
γράφει ο Γέρος της Δημοκρατίας , όπως τον αποκαλούσαν οι οπαδοί της Ενώσεως Κέντρου, και συνεχίζει .
« Ο Ελληνικός λαός , αγωνιών διερωτάται, πως και πότε θα σωθή από τα εγκλήματα και την κατατυράννησιν των δυναμικών οργανώσεων του ΕΑΜ, σπονδυλική στήλη των οποίων, ηγετική δύναμις είναι το Κομμουνιστικόν Κόμμα , το οποίον ενώ αποτελεί ελαχίστην μειοψηφίαν του Ελληνικού λαού, ασκεί δια των οργανώσεών του τρομοκρατίαν. Διότι πρέπει να γνωσθή ότι το ΕΑΜ επέρασεν από τρείς φάσεις . Κατ' αρχάς υπήρξε μεγάλη εθνική, ηθική, λαική δύναμις.Βαθμιαίως όμως έγινε η αποκάλυψις των πολιτικών του σκοπών.Ο λαός αντελαμβάνετο ότι η σημαία του εθνικού αγώνος εχρησιμοποιείτο υπό της κομμουνιστικής ηγεσίας του ΕΑΜ δια την προετοιμασίαν της μετακατοχικής επικρατήσεως δια την βιαίαν κατάληψιν της εξουσίας εκ μέρους του κομμουνιστικού κόμματος. Και τότε άρχισε η Δευτέρα φάσις, αι αμφιβολίαι και αι επικρίσεις του λαού, δια την κατάπνιξιν των οποίων, η κομμουνιστική ηγεσία του ΕΑΜ , κατέφυγεν εις την βίαν, την καταδυνάστευσιν και την δίωξιν του λαού. Και τότε το ΕΑΜ εισήλθε εις την τρίτην φάσιν, , η οποία πλέον έχει διαμορφωθεί οριστικώς . Επαυσε να είναι εθνική, λαική δύναμις, έγινε λαομίσητον. Και αποτελεί πλέον την ένοπλον οργάνωσιν της ελαχίστης μειοψηφίας η οποία ασκεί απηνή, αιματηρά τρομοκρατίαν εναντίον της μεγάλης πλειονοψηφίας
Σημερα :
Η γενικη διαχρονικη διαπιστωσις για το ΚΚΕ και τους σταλινικους επιγονους των :
«..Και μετά την κατατροπωσιν αυτών και την γενικην αποδοκιμασιαν δια τα φρικώδη εγκλήματα αυτων κατα της πατριδος ημων εγκληματα και των αγρίων σφαγών δεν αισχύνονται,...αλλά επιτίθενται εναντίον της αστικής τάξεως , εναντίον του καθεστωτος..Απεναντι τούτων τι καμνει το αντιπαλον στρατοπεδον?...καθευδει υπό μανδραγορα και πάντες μοιρολατρικώς οικτίρομε την καταστασιν αλλά ουδεν πραττομεν.. Αλλά καιρός του σιγαν και καιρός του λαλειν. ..αναγκάζομαι ενταύθα να παρενειρω τινα αυτων... ινα αποδείξω πόσον ρευστός ειναι ο χαρακτήρ των Ελλήνων και πόση κατάπτωσις παρατηρείται εις εν τέταρτον μόνον του αιώνος , σύμπτωμα ουχί ευοίωνον δια το μέλλον της φυλής..»
ΙΑΣΩΝ

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08

Ο Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης να σχολιάσει το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Πάτρα και τις διαστάσεις που έχει πάρει με την ενδεχόμενη εμπλοκή και πολιτικών προσώπων σε αυτό δήλωσε:«Τα σύνορα της χώρας είναι σουρωτήρι και κάποιοι επωφελούνται. Τώρα αν επωφελούνται και λιμενικοί και πολιτικοί από αυτό τότε το έγκλημα είναι διπλό».
********************************
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ EΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ
"Δυστυχώς κάποιοι δεν θέλουν να χυθεί άπλετο φως. Η Εξεταστική Επιτροπή χρειάστηκε δύο και τρεις ημέρες για την απολογία της χορεύτριας και δεν καλούν τον Πρωθυπουργό, που ήταν και αποδέκτης της επιστολής του καθ’ ύλην αρμοδίου φορέα, του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, που μέσα στην επιστολή προαναγγέλλει το μέγα σκάνδαλο.Αν δεν κληθεί ο Αγγέλου, αν δεν κληθεί ο Καραμανλής, τότε έχουμε μια πλημμελή παρουσίαση του θέματος.Ο ΛΑ.Ο.Σ. δεν θα συμπράξει στη συντεχνία των δύο άλλων κομμάτων».
************************************
ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ SIEMENS – MAYO.
«Μεγάλη μέρα για την ορθοδοξία και μεγάλη μέρα βεβαίως για την Πάτρα. Μοιραζόμαστε τις προσευχές την επίκληση της εκκλησίας μας για να σωθούμε από όλα αυτά τα δύσκολα που περνάμε αυτή την περίοδο».Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. να σχολιάσει τις τελευταίες δημοσκοπήσεις δήλωσε:«Οι δημοσκοπήσεις όπως γίνονται δεν απηχούν την πραγματικότητα. Οι δημοσκοπήσεις πρέπει να γίνονται στην αγορά, στην πιάτσα, εκεί που η κοινωνία υπάρχει και δρα».Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με δημοσίευμα που συνδέει το σκάνδαλο SIEMENS με την εταιρεία MAYO και πληρωμές προς την Νέα Δημοκρατία δήλωσε: «Ελπίζω να μην επιβεβαιωθούν οι καταγγελίες που είχε κάνει στο παρελθόν ο Κ. Λαλιώτης. Εάν η ΜΑYO είναι όχημα ξεπλύματος μαύρου χρήματος προς την Νέα Δημοκρατία αυτό θα είναι ιδιαίτερα *Λυπηρό για όλους μας».
***********************************
Σημ.skeftomasteellhnika.gr:*Αυτό το "για ΟΛΟΥΣ μας" κ. Πρόεδρε, που κολλάει; ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ !! το καταλαβαίνουμε. Μήπως πήραμε εμείς τίποτα και θα στεναχωρηθούμε; ΑΥΤΟΙ κατακλέψανε τον τόπο, ΔΙΚΟ τους είναι το πρόβλημα και ο...Εισαγγελέας!
αναρτηθηκε απο "ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ" κυριακη 30/11/08
Panda χαρούμενα, panda… γελαστά! Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS

Δεκεμβριανα μερος 1ον. Ο εφιαλτης της «λαικιας δημοκρατιας»

Προλογος :
Η αφορμη εδοθη απο την διαχειρησι του δικτυακου ημερολογιου που σχολιασε ενα τερατουργημα, αποκληθεν απο τον δημιουργο του ποιημα, προελθον απο το συνηθες γανωμα της ιστοριας με τις σταλινικες κομμουνιστικες υβρεις.Των δολοφονων και των επιγονων τους που ανομοχλευουν το εφιαλτικο παρελθον και ξυπνουν μνημες των αδικοχαμενων, που οι περισσοτεροι παραμενουν αταφοι σε αγνωστους ταφους και σε πηγαδες...

ΓΡΑΦΕΙ Ο:"ΙΑΣΩΝ"

Εισαγωγη

« .Απο της αποψεως αυτης ο «Δεκεμβριος» υπηρξεν απο εθνικής αποψεως «ευτυχημα». Διοτι χαρις εις αυτον μετεστραφη το λαικο ρευμα κατα του ΚΚΕ και τα θυματα του ''Δεκεμβριου'' ειναι οι ηρωες και οι Μαρτυρες , που ποτισαν με το αιμα των τον δενδρον της ελευθεριας...»
Ελευθεριος Σταυριδης Βουλευτης ΚΚΕ Γενικος Γραμματευς του ΚΚΕ.

Τοσα χρονια η μονομερής εξιστόρησις των συμβάντων κατα τα έτη 1946-1949 προκάλεσε και προκαλεί το κοινόν αίσθημα ..Εχει ιστορικα τεκμηριωθη, εχει γινει παραδεκτο απο του πρωτεργατας της κομμουνιστικης εξεγερσεως οτι κομμουνιστική ανταρσία απέβλεπε στην κατάλυσι του δημοκρατικού πολιτεύματος και την αυτονόμηση της Μακεδονίας και Θράκης(Δηλβσεις Φλωρακη στο Βημα ...Ο Συμμοριτοπόλεμος διήρκεσε πλέον των τριών ετών (Μάρτιος 1946-Αύγουστος 1949) και επεσώρευσε πλέιστα όσα δεινά εις την χώραν, αφού εξεκληρίσθη το άνθος της Ελληνικής νεολαίας, συνεσωρεύθησαν τεράστιαι υλικαί καταστροφαί ενώ 28.000 Ελληνοπαίδων κατα το παιδωμάζωμα ωδηγήθησαν εις τα χώρας του Σιδηρού Παραπετάσματος..
Δυστυχως . Και να θέλουν λοιπόν οι Ελληνες( οπως προτρεπει η διαχειρησι του δικτυακου ημερολογιου σκεπτομεθα Ελληνικα κος Αργυρης) να λησμονήσουν τα όσα τραγικά συνέβησαν κατα την περίοδο του αντισυμμοριακού αγώνος και να συμφιλιωθούν μεταξύ των δεν δύναται.Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ, οι συνοδοιπόροι και οι παραχρακτες δεν το επιτρέπουν αναμοχλέυοντες το παρελθόν και παρουσιάζοντες αυτό υπο το παραμορφωτικό πρίσμα της μονομερείας...

Δεκεμβριανα:

1. Τα γεγονοτα οπως τα ειδαν τοτε:

1.1 Ελευθεριος Σταυριδης (βουλευτης και Γ.Γ του ΚΚΕ, στο βιλιο «Τα παρασκηνια του ΚΚΕ» σελις 552)

«.. Ο ''Δεκεμβριος'' ασφαλως δεν ηδυνατο να ειναι ''επαναστασις'' ... ανευ συμμετοχης ενεργου εις αυτην της εργατικης ταξεως , ανευ συμπαθειας προς αυτην των αγροτων, ανευ ουδετεροτητος πληρους της μικροαστικης ταξεως .Και ειναι βεβαιον οτι ουτε η εργατικη ταξις εν τω συνολω της μετεσχε της ''Δεκεμβριανης επιχειρήσεως'' ουτε η αγροτικη ταξις συνεπαθει την κομμουνιστικην τοιαυτην επιθεσιν, ως μονη αναμνησιν εχουσα τας αρπαγας των προιοντων της τας αγγαρείας τα εγκληματα και την επιβολη φορολογιων. Οσον αφορα στην μικροαστικην ταξιν, αυτη οχι μονον δεν ητο ουδετερα αλλα σαφως και θετικως αντιθετος προς την κομμουνιστικην επιθεσιν...Ο ''Δεκεμβριος'' ασφαλως δεν ητο ουτε '''κοινωνικη επαναστασις'' ούτε καν ενοπλος στασις δυναται να χαρακτηρισθη διοτι δεν επροκειτο περι ενοπλου στασεως τμηματος τινος Λαου ή στρατού αμφισβητούντος το κυρος μιας νομιμου εξουσιας. Τι ητο λοιπον ο Δεκεμβριος; Μια απλη συνεχεια της στρατιωτικης προελασεως του ΕΛΑΣ Προς το κεντρο των Αθηνων λογω της μεθης των μεχρι τοτε επιτυχιων και της κομμουνιστοκρατιας των Αθηνων δια των συλλαλητηριων... Αλλα κοινωνικως ητο αστηρικτος και βλακωδης! ...Εαν αντι του Δεκεμβριου κατεχον τα 7 υπουργεια του , εζητει και ηξιου απλως εκλογας ...πολυ φοβουμαι οτι το ΚΚΕ ως ΕΑΜ θα ελαμβανε ασφαλως την πλειοψηφιαν των βουλευτων της χωρας...οποτε αγνωστον αν η ΕΛΛΑΣ θα απεφευγε τον κινδυνον να εγκλεισθη εντος του σιδηρου παραπετασματος.. Απο της αποψεως αυτης ο «Δεκεμβριος» υπηρξεν απο εθνικής αποψεως «ευτυχημα». Διοτι χαρις εις αυτον μετεστραφη το λαικο ρευμα κατα του ΚΚΕ και τα θυματα του ''Δεκεμβριου'' ειναι οι ηρωες και οι Μαρτυρες , που ποτισαν με το αιμα των τον δενδρον της ελευθεριας...Το ΚΚΕ προσεπαθησε να εξυμνηση τον ''Δεκεμβριον '' του ως ηρωικον αγωνα του λαου υπο την καθοδηγησιν του. Και ομως το αληθες ειναι οτι ο λαος των αθηνων εμεινεν αμετοχος ..»

1.2 Κωνσταντινος Τσατσος.

«.. Στην ελλαδα ο κομμουνισμος περα απο την εσωτερικη κοινωνικη πολιτικη, ειχε τη δικη του εξωτερικη πολιτικη.Οπως εβαζε τη ιδεα του ανθρωπου κατω απο την ιδεα της κοινωνικης ταξης , ετσι εβαζε την ιδεα του Εθνους κατω απο την ιδεα του κομμουνιστικου κινηματος. Και εν ονοματι αυτου του τελυταιου προθυμα εκανε παραχωρησεις ελληνικων εδαφων στους ιδεολογικα ομολογους βορειους , οι οποιοι ηταν πρωτα εθνικιστες και υστερα κομμουνιστες , ενω φανατικοι αφελεις δικοι μας , οραματιζομενοι μια ομοσπονδια βαλκανικων λαων, ολων κομμουνιστων, δεν ενδιαφερονταν για τα εδαφικα συνορα της Ελλαδος . Τετοιοι ηταν εκεινοι που διηύθηναν το ΕΑΜ , οπου πολλοι αθωοι και αφελεις ειχαν ανεπανορθωτα εμπλακει. Προς τα εκει αυτοι βαδιζαννε. Και θα κατορθωναν πιθανως το 1944 να επιτυχουν το σκοπο τους , αν δεν εκανα λαθη τακτικης. Αν δεν εσφαζαν περα απο το ανεκτο οριο, ωστε να προκαλεσουν την αντιδρασι των και των πιο αδρανων και των πιο φοβισμενων. Αν δε εβγαζαν τοσο γρηγορα το προσωπειο του πατριωτη και αν αντι να υπακουσουν στον τιτο, υπακουαν στον Σταλιν, που για γενικοτερους λογους ειχε παραχωρησει την Ελλαδα στην ζωνη επιρροης της Μεγαλης Βρεταννιας... »


1.3 Π.Κανελλοπουλος

Απο το βιβλιο του «Τα χρονια του Μεγαλου Πολεμου1939-1944» στην σελιδα 96 μιλωντας στην συνεδριασι της 27-12-1944 στην οποια συμμετειχαν και εκπροσωποι του ΚΚΕ ..

« Ο κ.Σιαντος ξεκινησε απο κατι απαραδεκτον και επιθυμω να γνωριζω τι λεγει ο πολιτικος κοσμος της χωρας. Ειπεν οτι ο πολεμος ειναι πολεμος μεταξυ των Βρεταννων και του Ελληνικου Λαου.Ειναι ταχα , πολεμος κατα Βρεαννων η συλληψις χιλιαδων γυναικων και παιδιων και η απαγωγη των εις στρατοπεδον των Θηβων και αλλου υπο τρομερας συνθηκας? Αυτο ειναι γερμανικη μεθοδος. Ειναι φασισμος. Εχετε τον λαον μαζι σας, οπως λετε κ Σιαντο.Πως συμβαινει ωστε χιλιαδες να εισερχονται και να καταφευγουν εις την ιδικη μας ζωνη ..και ουδεις εις την ιδικην σας? Η ψευδης κυριαρχια σας επι του λαου εληξε. Οταν ηλθα απο την Πελοποννησο απεσιωπησα το γεγονος των χιλιαδων φονων που ειχατε διαπραξει εκει, καθως και τις φυλακισεις. Εσκεφθηκα τοτε οτι επρεπε να απαλλαγητε απο τας παρελθουσας ευθυνας σας και δι αυτο δεν ωμιλησα.Και θα ειμεθα ευτυχεις , εαν ειχατε εισελθει εκτοτε εις τον νομιμον πολιτικο βιον.Εμφανιζεσθε , κατεχοντες τοσα οπλα και πολεμοφοδια ωστε απορει κανεις πως δεν τα εξαντλησατε μαχομενοι τους Γερμανους , αφου λετε οτι επολεμησατε εναντιον των»

1.4 Λεωνιδας Τζεφρωνης, γραμματεύς της ΕΠΟΝ Σπουδάζουσας του ΚΚΕ , μέλος του ΔΣΕ, γνωστός και από την μυθιστορηματική του απόδρασι από τις φυλακές των Βούρλων την 17η Ιουλίου 1955 - αφηγείται στο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, ''Μαρτυρίες για τον εμφύλιο και την Ελληνική αριστερά'

«..Δεν προλαβαμε να διωξουμε τους Γερμανους και φτασαμε στι Δεκεμβρη.Χωρις να ξερουμε στην ουσία τι γινοταν.Ο Δεκεμβρης ξεκινησε με το μεγαλο συλλαλητηριο στην Αθηνα, μετα την παραιτηση των τεσσαρων πρωτων υπουργων του ΚΚΕ, οπου κτυπησε η Ασαφλεια και σκοτωθηκαν διαδηλωτες.Ημουν τοτε δευτερος γραμματεας των φοιτητων. Η εντολη που ειχαμε στο συλλαλητηριο αυτο ηταν οτι, οι φοιτητες που ηταν ενταγμενοι στο ΕΛΑΣ, καπου 30-50 ατομα , επρεπε να ησαν ενοπλοι.Και οτι θα εδιναν εντολη οι επικεφαλης τους για το που θα κτυπησουν τα τανκς, που σημαινει οτι ηταν αποφασισμενη η συγκρουση.Διοτι δεν κανεις ενα συλλαλητηριο με ενοπλους οταν δεν θελεις να γενικευτει η συγκρουση.,,» σελις 546,547

1.5 Ιιστορικη καταγραφή των γεγονοτων του Ι.Κοραντή απο το βιβλίο του, Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία της Ελλάδος 1941-1945, εκδόσεις «ΕΣΤΙΑΣ» Τόμος 2ος ,Σελίς 287

«Πριν όμως αποσυρθούν εκ της περιοχής των Αθηνών Πειραιώς , οι στασιασταί είχαν προβή εις μαζικάς εκτελέσεις αθώων ανθρώπων, ανδρών γυναικών και παιδιών κατά τον αγριώτερον τρόπον…Παντού οι Ελληνοβρεταννικές δυνάμεις εύρισκον ομαδικούς τάφους, έτι δε και κατακρεουργημένα φρικτώς παραμορφωμένα πτώματα, ανδρών, γυναικών και παιδίων άταφα.
Αι αποκαλύψεις των φρικαλεοτήτων του ΕΛΑΣ προκάλεσαν εν κύμα φόβου και αηδίας εις ολόκληρον τη πρωτεύουσαν.
Επί του προκειμένου όμως υπάρχει η έκθεσις Σερ Ουώλτερ Σιτρίν Επιτροπής Ερεύνης Εργατικών Ενώσεων. Ο Ουώλερ Σιτρίν ήρχετο δήθεν δια να ενημερωθεί επι των ζητημάτων των Ελληνικών Εργατικών Ενώσεων. Αλλά δεν υπήρχεν αμφιβολία ότι θα ανεζήτει περιπτώσεις ολισθημάτων των Βρεταννών στην Ελλάδα. Ο Σκόμπυ γράφει στο ημερολόγιον του. « Ο Σιτρίν μου ετηλεφώνησε ότι είχεν επισκεφθή ενα μαζικό τάφο. Εκαμε δύο φορές εμετό και δεν μπόρεσε να με δή.»
Τελικώς στην έκθεσιν την οποίαν συνέταξαν ανέφεραν ότι είδαν 250 πτώματα εκτεθειμένα προς αναγνώρισιν και συνεπλήρωσαν, Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι σχεδόν όλοι ησαν θύματα οργανωμένου εγκλήματος. Το συμπέρασμα ειναι ότι ο ΕΛΑΣ εξετέλεσε φρικτά εγκλήματα»

1.6 Αγις Στίνας αρχειομαρξιστής, τροτσκιστης παλαιο μέλος του ΚΚΕ , δραπετης των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, στο βιβλιο του «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΟΠΛΑ.

«Σήμερα όλοι όσοι δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους άλλους και την ιστορία, ξέρουν ότι η «εθνική αντίσταση» σε τίποτε δεν συνετέλεσε ούτε στην απελευθέρωση της χώρας ούτε στην τελική νίκη των συμμάχων ούτε και μπόρεσε να επηρεάσει το ηθικό και την πολεμική ικανότητα του στρατού κατοχής....Ξέρουμε την διακήρυξη του ΚΚΕ για εξέγερση του λαού για την «απελευθέρωση» της χώρας και ξέρουμε και την απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για την προώθηση του αγώνα σε ένοπλη πάλη....Ξέρουμε τί ήταν αυτή η «λαϊκή εξέγερση»: επιθέσεις είτε εναντίον μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών των στρατών κατοχής είτε στρατιωτικών περιπόλων ή μικρών μονάδων. Και το άμεσο, βέβαιο από τα πριν αποτέλεσμα τα τρομακτικά αντίποινα εις βάρος αθώων αγροτών και ομήρων, εμπρησμοί χωριών. Αυτές τις «πολεμικές επιχειρήσεις» τις πλήρωσε πολύ ακριβά η χώρα. Ξέρουμε και ήξεραν καλύτερα εκείνοι που τις οργάνωναν ότι σε τίποτε δεν συντέλεσαν αυτές οι «επιχειρήσεις» στην απελευθέρωση της χώρας και ούτε γι' αυτόν το σκοπό δημιουργήθηκαν..» Γραφει ο Αγις Στίνας αρχειομαρξιστής, τροτσκιστης παλαιο μέλος του ΚΚΕ , δραπετης των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, στο βιβλιο του «ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΟΠΛΑ»

Και στη «Σύνοψη των Γεγονότων» συμπληρώνει: «..Θα το ξαναγράψουμε και θα το ξαναπούμε. Σε έναν πόλεμο που κρατάει τρία χρόνια, κανείς από την πολιτική, στρατιωτική, πνευματική ηγεσία αυτού τον πολέμου, ούτε πιάστηκε ούτε εκτελέσθηκε ούτε σκοτώθηκε στη μάχη, ούτε τραυματίστηκε ούτε πέρασε από τα κρατητήρια της Μέρλιν. Όλοι είναι σώοι και υγιείς, ούτε μία γρατσουνιά στο πρόσωπο τους. Και είναι αυτοί που με πύρινα άρθρα, με απομνημονεύματα και αναμνήσεις προβάλλουν το έργο τους για εθνική εποποιία, Νέο '21 κ.λπ., και διεκδικούν δάφνες, παράσημα, και συντάξεις»

1.7 Φλωρακης καπεταν Γιωτης βουλευτης και ΓΓ ΚΚΕ
Βημα 9-12-2001

« Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή. ... Υπήρχε η δική μας προσδοκία: ο Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε. Δεν είχαμε ανάγκη από στρατιωτική βοήθεια, είχαμε όμως ανάγκη από την πολιτική του στήριξη

1.8 Τακης Λαζαριδης ( καταδικασθηκε σε θανατο μαζι μετον Μπελογιαννη, φυλακισθηκε 15 χρονια και εγραψε το ιστορικι βιβλιο ξΕυτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι»

« ..Ολοι μας μέλη και στελέχη του ΚΚΕ έχουμε μερίδιο ευθύνης.Γιατί στη δράση τους οι ηγέτες του ΚΚΕ είχαν τη δική μας υποστήριξη και ανοχή χωρίς την οποίαν δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.Μας εξέφραζαν και μας εκπροσωπούσαν.Είμαστε συνυπεύθυνοι για όλα.Για τα φοβερά εγκλήματα του Στάλιν. Για τις δίκες της Μόσχας και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Για τις εκτελέσεις μυριάδων ανθρώπων.Για το φοβερό ζυγό που επιβλήθηκε στο μεγάλο ρωσσικό λαό.Και για τον βαρύτερο ακόμη ζυγό που επιβλήθηκε σε τόσες χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης...Κι είμαστε ειδικωτερα συνυπεύθυνοι για τα δεινά που έπληξαν τηνπατρίδα μας και τόσο σημαντικά καθυστέρησαν την οικονομική και κοινωνική της πρόοδο. Για τον Δεκέμβρη και τον Εμφύλιο.Για το αδικοχαμένο αίμα των συντρόφων μας αλλα και των αντιπάλων μας.Για την Ελένη Γκατζογιάννη και τις άλλες μαρτυρικές μανάδεςτης Ηπείρου.Και για τις αδιάκοπες όσο ηλίθιες προσπάθειες μας να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε σοβιετικό προκτετοράτο..»


2. Πολιτικος Επιλογος.. Θ.Παπακωνσταντινου (Τροτσικιστης στα νιατα του εκδιωχθεις για τις πεποιθησεις του απο το Πανεπιστημιο) στο βιβλιο του '' Ανατομια της Επαναστασεως ''

«Η δεκεμβριανη επαναστασις δεν κατωρθωσε να επικρατηση μολονοτι κατα την κρισιμον στιγμην αι ενοπλοι δυναμεις της ησαν πενταπαλσιαι των ηνωμενων Ελληνικων και Αγγλικων δυναμεων και ειχαν επιτυχη να δεσποζουν πλεον των εννεα δεκατων της ολης εκτασεως της ελληνικης πρωτευουσης ..Την 10ην Ιανουαρίου 1945» γραφει ο Παπακωνσταντινου, «οι κομμουνιστές εζήτησαν και υπέγραψαν ανακωχήν… Τεσσαρας μολις μηνας μετ την αποτυχιαν και υπο την καταθλιψιν της καθολικης αγανακτησεως του Εθνους ηναγκασθησαν να τα ομολογησουν συνοπτικως και εκεινοι ακομη, οι οποιοι υπήρξαν πρωτεργαται της ή συνοδοιποροι της, αφου ειχαν ηδη εξασφαλισει την προσωπικη ατιμωρησιαν των.Την 5ην Απριλίου 1945 εδημοσιεύθη εις τον Ριζοσπάστην υπόμνημα υποβληθέν εις τον Αντιβασιλέα και τον Πρωθυπουργόν, φέρον τας υπογραφές των Σιάντου, Ζευγου, Πορφυρογένη, Σβώλου, Αγγελόπουλου, Ασκούτση, Μάντακα κλπ. Και εις το υπόμνημα τούτο εγράφοντο τα εξής: ''Εγινε ένα κίνημα που όλοι αναγνωρίζουν ότι δεν έπρεπε να γίνη και έπρεπε να αποφευχθή…Και δυστυχώς κατά το κίνημα αυτό έγινα όσα έγιναν εναντίον αμάχων και αθώων…''
Ιασων

ΤΥΧΑΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΡΑΦΙ ΒΙΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ !!
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08

Συνεννόηση ή συναίνεση; (Cine - Μπούρδες)

Δεν είναι ταυτόσημες έννοιες.
Καμιά φορά είναι αναγκαίο να τα λες στην νύφη για να τα ακούει η πεθερά.
Είναι φανερό ότι ο πακτωλός χρημάτων που αυτό το δύσμοιρο κράτος, αυτό το φασκελωμένο Ελληνικό δημόσιο πληρώνει τους επικοινωνιολόγους (βλέπε διαφημιστές), πάνε χαμένα.
Ίσως επειδή κανόνας είναι, το δημόσιο να πληρώνει τενεκέδες.
Ίσως επειδή για τους επαγγελματίες παραπληροφορητές και διαμορφωτές της εκτροπής της λογικής στην κοινή γνώμη, δεν γίνεται πρόσληψη με αξιοκρατικά κριτήρια, πχ με διαγωνισμό, με ΑΣΕΠ κλπ, αλλά με απ’ ευθείας ανάθεση σε κομματικά στελέχη ή αποκόμματα.
Ίσως γιατί σε αυτή την χώρα όπως λέει κι ο πρωτοπόρος Βασίλης (ρισπέκτ), «με το καλύτερο ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά οι χειρότεροι».
Ίσως γιατί ο καθείς μετρά και κρίνει με βάση το μέτρο του, και φυσικά ο βλάξ της επικοινωνίας, το δικό του… Ποιος να ξέρει άραγε την ισχύουσα συνταγή, ποιος την αναλογία και τον συνδυασμό στις πιθανές αιτίες…
Η ουσία είναι μία:Εδώ και πολλά χρόνια – κύριε Καραμανλή, προσπαθώ με τον δημόσιο διάλογο να πείσω την γυναίκα μου ότι αφού με διάλεξε, πρέπει να αποδεχτεί το ορθό για το κοινό μας συμφέρον. Για το καλό της οικογένειας που για το οποίο μόνο εγώ ενδιαφέρομαι και μόνο εγώ γνωρίζω. Το συμφέρον μας είναι η συναίνεση στο πρωινό πρόγραμμά μου να κατουράω έξω από την τουαλέτα, μπρος στην πόρτα της.
Το πρόγραμμά μου υλοποιώ. Βρωμάει, αλλά εγώ το υλοποιώ. Εκείνη όμως «δραπετεύει από το πρόβλημα, αποφεύγει τον διάλογο και την συναίνεση, παραμένει προσκολλημένη σε αγκυλώσεις του παρελθόντος διότι δεν έχει πρόγραμμα και λύσεις».
Η λογική της απόδοσης ευθυνών στο θύμα του βιασμού διότι δεν... συναίνεσε! Πόσο μάλλον που ο ρόλος της συζύγου είναι μόνον η σύνθεση, δεν είναι ο έλεγχος, όπως αυτό αντιθέτως ισχύει για τις αντιπολιτεύσεις στην κοινοβουλευτική δημοκρατία...
Και καλά άνθρωπέ μου Κωστάκη,ο αρχιτρόμπας που σου τα γράφει αυτά και επανειλημμένα μας τα ξεφουρνίζεις σαν πέτρες στο κούτελο, ως εκ γενετής πάσχων εξ εγκεφαλικής πλατυποδίας, έχει πίτουρα αντί φαιάς ουσίας.
Εσύ πάλι, δεν μπορείς να κρίνεις τι σε βάζουν να πεις;
Μα τι ρωτάω τώρα κι εγώ…snb
Posted by the Bloopers team

ETΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΙΧΝΟΣ ΦΙΛΟΤΙΜΟ. ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ! !

Παραιτήσεις
Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών της Ινδίας Σιβράζ Πατίλ, αναλαμβάνοντας την «ηθική ευθύνη» για τις επιθέσεις των ισλαμιστών στη Μουμπάι.

Ο Πατίλ, που επικρίθηκε από τα μέσα ενημέρωσης επειδή δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την τάξη, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό Μανμοχάν Σινγκ.
Επίσης, παραιτήθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Ναραγιανάν. Ερωτηθείς, συνεργάτης του πρωθυπουργού τόνισε ότι «αναμένεται πως κι άλλοι υπεύθυνοι της κυβέρνησης θα δουν την πόρτα της εξόδου». Ο ινδικός Τύπος δεν φείδεται κριτικών προς τους πολιτικούς για τον τρόπο που χειρίστηκαν την κρίση. «Οι πολιτικοί μας κωλυσιεργούν, ενώ αθώοι πεθαίνουν», γράφουν οι Τάιμς της Ινδίας σε πρωτοσέλιδο σχόλιό τους.

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ZOUGLA.GR ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΜΕ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΓΑΤΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΒΑΖΟ,

ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΑΠΑΤΗ!!!
ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΛΕΜΕ!
posted by ΠΡΕΖΑ TV at 7:20 μμ
Μετα τη διασπορα ψευδων ειδησεων,με τη δηθεν παραταση της ημερομηνιαςγια την υποβολη δηλωσεων για το Κτηματολογιο...οι πλαστες ειδησεις απο το Zougla.gr συνεχιζονται,αυτη τη φορα με την υπερτατη μουφα,που ακουει στο ονομα "Ζωντανα γατακια μεσα σε βαζο"

...ή αλλιως..."bonsai kitten"...

Οπως μπορει να παρατηρησει κανειςμε μια γρηγορη αναζητηση στο google,θα διαπιστωσει πως η ειδηση αποτελειinternet hoax,δηλαδη διαδικτυακη απατηκαι πλασαρεται με e-mail,ωστε να δημιουργησει πανικο...Πιο συγκεκριμενα,συμφωνα με το "Bonsai Kitten"που ειναι μια διαδικτυακή απάτη,τα γατάκια παραμένουν εγκλωβισμένακαι στην κυριολεξία ακινητοποιημένα,μέσα σ ένα βάζο πολύ μικρών διαστάσεωνκαθ όλη τη διάρκεια της ζωής τους.Για να επιβιώσουν μαλιστα συμφωνα με τους κατασκευαστες,ταΐζονται με καλαμάκικαι αφοδεύουν από μία μικρή τρύπα. Ολα τα παραπανω βεβαια,δεν ειναι τιποτε αλλο, παρα μια πολυσύνθετη κοροϊδίααπό ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του MIT!!!

Μακη Τριανταφυλλοπουλε,να χαρω τη δημοσιογραφια που διδασκεις στην ομαδα σου...Κρα...κρα...more

ΠΡΕΖΑ TV
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08


ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ


αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08

Δεν υπάρχουν μετανάστες αλλά ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
http://youtube.com/watch?v=VeHqkAFzrfE
ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ http://antidrastikostoixeio.blogspot.com/2008/07/blog-post.html
Στείλτε email διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών.info@ypes.gr,ypourgosypes@syzefxis.gov.gr
ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΔΕ ΟΤΙ Η ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΟ 2015 ΣΕ 14,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ 3,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ- ΜΗ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ EE.
http://antipliroforisi.tk
Δείγμα επιστολής & περαιτέρω πληροφόρηση για τις ετοιμαζόμενες μειονότητες & τη διάσπαση της Ελλάδας στο: http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2008/07/e-mail.html
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08

"ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" : ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ

Αναρχικοί = Οι μπάτσοι της νέας τάξης
Πώς οι άπλυτοι προσπαθούν να αποτρέψουν τον κόσμο να διαμαρτυρηθεί στη γειτονιά του για τα σχέδια της νέας τάξης.
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08


"Αλά ού Ακμάρ" λένε κάποιοι "φιλήσυχοι" παράνομοι μετανάστες. "Θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία" λέμε ΕΜΕΙΣ !!

Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία

Γράφει:
Ο Κωνσταντίνος Ρωμανός
Καθηγητής πανεπιστήμιο Αιγαίου


Στις 24.11.08 οι κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, έκαναν ειρηνική συγκέντρωση στην πλατεία προκειμένου να διεκδικήσουν από την Πολιτεία, τον Δήμο και την Αστυνομία τα αυτονόητα του Πολιτισμού: το δικαίωμα να κυκλοφορούν χωρίς φόβο έξω από τα σπίτια τους, το δικαίωμα να είναι σεβαστή η ζωή και η περιουσία τους. Πέραν αυτών, το δικαίωμα ο δημόσιος χώρος να είναι ασφαλής για τις γυναίκες και τα παιδιά, όχι εγκληματικός ή μολυσματικός, αλλά ανθρώπινος. Προφανώς οι όροι αυτοί δεν πληρούνται σε μία περιοχή όπου κατά την επιστολή των κατοίκων (1000 υπογραφές) προς τους αρμοδίους οι πλατείες έγιναν αποχωρητήριο άστεγων αλλοδαπών οι οποίοι διαβιούν μόνιμα σε αυτές, έγιναν 13 φόνοι και πλήθος ληστειών, αμέτρητες κλοπές και διαρρήξεις με αποκλειστικούς δράστες αλλοδαπούς. Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις του Πολιτισμού όταν το κέντρο της Αθήνας και οι κάτοικοί του έχουν παραδοθεί σε βρώμα, εγκατάλειψη και εγκληματικότητα αντάξια των γκέτων της Βομβάης, της πόλης του Μεξικού και της Αφρικής. Όταν οι μόνιμοι Έλληνες ιδιοκτήτες αναγκάζονται από την απάνθρωπη παραβατικότητα να πουλούν όσο-όσο τα σπίτια τους και να εγκαταλείπουν την γειτονιά που έζησαν αυτοί και οι γονείς τους για να σωθούν. Τίποτα καλό δεν μπορούμε να πούμε για την εσπευσμένη ενέργεια του Δήμου να στείλει συνεργεία καθαρισμού στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα ακριβώς πριν από την εκδήλωση διαμαρτυρίας των κατοίκων: ήθελε να ρετουσάρει το αποκρουστικό πρόσωπο της πλατείας για τα Μ.Μ.Ε., να ακυρώσει, όσο ήταν δυνατό, την μαρτυρία των κατοίκων. Όπως ήταν αναμενόμενο, μια εκδήλωση που αφορούσε στα δεινά που προκαλεί η ιερή αγελάδα της λαθρομετανάστευσης δεν θα μπορούσε παρά να είναι κόκκινο πανί για τους αριστεριστές και τις ποικιλώνυμες αντιρατσιστικές τους οργανώσεις. Να χτυπήσουμε την διαμαρτυρία στην αρχή της, σκέφθηκαν οι καθοδηγητές και οδήγησαν την φάλαγγα των πραιτωριανών στοιχισμένη με ντουντούκες και πανό στον ΄Αγιο Παντελεήμονα, μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη εκδήλωση της επιτροπής των κατοίκων. Κάτω ο ρατσισμός, βροντοφώναξαν, κάτω τα χέρια από τους μετανάστες! Ποιος από τους δημοκράτες αυτούς να διάβασε άραγε την φτωχή χειρόγραφη αφίσα των κατοίκων πάνω στη μάντρα του Αγίου Παντελεήμονα:
«Δεν είμαστε ρατσιστές, είμαστε απελπισμένοι." Ποιος να καταδέχτηκε να μιλήσει με τους κατοίκους που στάθηκαν μόνοι στην πλατεία κι έλεγαν «Βλέπουμε να κοιμούνται οι μετανάστες στη βροχή, φέραμε ολόκληρες κατσαρόλες φαγητό, ρούχα, αλλά φοβόμαστε…»( Έλευθεροτυπία 25.11.0. Ποιος είναι ρατσιστής; Όχι πάντως οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος αν και άγιος, έφθασε στα όρια της ελεημοσύνης του. Μήπως ρατσιστές, με ρατσισμό που στρέφεται κατά των φτωχών Ελλήνων είναι η φάλαγγα των αριστεριστών; Μήπως ρατσιστές είναι οι εύποροι αστοί στο Κολωνάκι, που δεν εννοούν να φιλοξενήσουν κι αυτοί μερικές χιλιάδες δυστυχισμένων λαθρομεταναστών, όπως ο Άγιος Παντελεήμονας; ( Άντ’ αυτού η κυρίαρχη πλουτοκρατία έφερε προσφάτως νομοσχέδιο προς ψήφισιν στη Βουλή, να νομιμοποιήσει τα παιδιά των λαθρομεταναστών για να ενθαρρύνει και άλλους να έλθουν στην Ελλάδα δηλαδή στον Άγιο Παντελεήμονα…) Κάποιες υποψίες φαίνεται διακατέχουν προς την κατεύθυνση αυτή τμήματα του πληθυσμού, εφ’ όσον κατά την εξέλιξη της διαμαρτυρίας ακούστηκε και το σύνθημα : «αλήτες πολιτικοί!» Η δραματουργία των συμβάντων του Αγίου Παντελεήμονα θα ήταν παρ’ όλα ταύτα ελλιπής, αν στις ομάδες των αριστεριστών και των κατοίκων (να μην ξεχάσουμε βεβαίως την αστυνομία) δεν προστίθενταν άλλοι δύο παίκτες, οι «δεξιοί πατριώτες» και ο Αφγανοί λαθρομετανάστες. Οι πρώτοι μπήκαν ορμητικά στα πράγματα για να στηρίξουν τη διαμαρτυρία των κατοίκων με το σύνθημα. «Η Ελλάδα στους Έλληνες!» (Από τον Ανδρέα Παπανδρέου το πήραν, δεν γνωρίζουν ότι τέτοια πράγματα δεν λέγονται πια μη παραλείποντας να μοιράσουν σποραδικά εδώ ένα χαστούκι κι εκεί μία κλωτσιά επί δικαίων και αδίκων μεταναστών που έτυχε να βρεθούν στο δρόμο τους. Οι δεύτεροι, το πλήθος των οποίων εν τω μεταξύ διογκώθηκε από νέες προσελεύσεις (όσο οι Έλληνες ασχολούνταν με τον εμφύλιό τους) συσπειρώθηκαν γύρω από ένα Ιμάμη ο οποίος με βροντερή φωνή έψαλε στα αραβικά την προσευχή στο θεό του. Ξαφνικά ακούστηκε από δεκάδες στόματα μουσουλμάνων, μπροστά στη μεγαλύτερη εκκλησία της Ελλάδος, η πολεμική ιαχή «Αλά ού Ακμπάρ!» και πίσω από τα χοντρά ντουβάρια της εκκλησίας του ο Άγιος Παντελεήμονας ερρίγησε. Βουβάθηκαν και οι αριστεριστές, για μια στιγμή οι συλλογικές μνήμες των Ελλήνων (μεταλλαγμένων και μη) φτερούγισαν προς τα πίσω και προς τα εμπρός, η ίδια θηριώδης βία που κατέστρεψε το παρελθόν τους φάνηκε να στοιχειώνει και το μέλλον τους…
Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ φόβου αισθάνονται, δουλείαν ας έχωσιν.
Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία.
Κωνσταντίνος Ρωμανός
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08

ΠΡΟΣ 'ΙΑΣΩΝΑ'[Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ]

ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ
Απο αυτους πουχαν σκοτωσει με τα φονικα τους χερια
κοβανε αυτια και γλωσσες και τους βγαζανε τα ματια
και τα ριχναν στα πανερια
οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ του λαου τα κατακαθια
κι οι αστοι εκμεταλευτες συγκεντρωναν οι αχρειοι
τα παιδια απ τα σχολεια που τους ταδειχναν και λεγαν
'οτι βλεπετε παιδια μας τα εκαναν....κομμουνιστες!!

Φαρμακωνανε τα νειατα πανω στο μπουμπουκισμα τους
να τα κανουν κι αυτα σκλαβους
που δεν σπανε τα δεσμα τους.

Για εγκληματα που καναν να μπορουν να θησαυριζουν
οι ληστες αυτου του τοπου διχως να τιμωρηθουνε
τα ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ θυμιζουν
με τις τελετες τις μαυρες να μπορουνε
οι αισχροι υποκριτες ναχουν τα παιδια μας λεια
γιατι ακομα δεν πιστευουν
πως τα νιατα απ τα σχολεια
τρανεψαν και εχουν γινει ολα τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!
ΠΟΙΗΜΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥΝΗ
ΝΙΚΗΤΑΣ
Σημ.Μπρρρρρ, ανατριχίλα. Τι είναι αυτά ρε παιδιά; Δεν είναι καλύτερα να τα ξεχάσουμε; Ανατρίχιασα!
αναρτήθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08

ΚΑΜΙΑ ΦΟΥΣΚΩΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ...ΕΡΓΕΝΗΔΕΣ?


Σημ. Είπαμε εδω, τα γράφουμε ΟΛΑ, αλλά υπάρχουν ΚΑΙ ΟΡΙΑ έτσι; Δεν είναι η ΑΝΕΥ όρων σάτυρα του Λαζόπουλου. Εμείς ΟΥΤΕ καναλάρχες είμαστε, ΟΥΤΕ λεφτάδες είμαστε, ΟΥΤΕ Λαζόπουλοι. Ενα μικρό, ανθρώπινο, φιλικό μπλογκάκι είμαστε και κάνουμε αφιλοκερδώς το κέφι μας. Το mail που ακολουθεί μας τόστειλε αναγνώστης αλλά αναγκασθήκαμε να κάνουμε -εις γνώση του- κάποιες περικοπές για να είναι ...αναρτήσιμο, χωρίς να είναι ...αρτήσιμο.
*******************
"Φίλοι του μπλόγκ,
Διάβασα σε πολλές ιστοσελλίδες παράπονα για την απίστευτη - χειμαρρώδη - υπερβολική διαφήμιση της REALNEWS.Όντως ΟΛΗ τη βδομάδα, απο ΟΛΑ τα ΜΜΕ, ΟΛΕΣ τις ώρες μας ΤΑΠΡΗΞΑΝ κυριολεκτικά με τα ακατάσχετα παρακάλια τους να τους λυπηθούμε και να την αγοράσουμε. Το κλάμα σύνεφο. Με μαύρη καρδιά την αγόρασα και τάφτυσα. Υλη (μπιπ),
θέματα (μπιπ), Ρουσοπουλέικο πουθενά, αλογοσκουφέικο πουθενά, εφημερίδα για ανακύκλωση με τη μία. Κρατήσαμε το βιβλίο της (μπιπ), κρατήσαμε τα κουπονάκια, κρατήσαμε το προφυλακτικό μήπως κάποτε και..(μπιπ). Μας λείπει το DVD να την (μπιπ) σε ώρες μοναξιάς και μια κούκλα φουσκωτή να της πετάξουμε τα μάτια όξω στο (μπιπ). Τελικά τέτοιες εφημερίδες (?) μόνο για ΜΠΙΠ είναι"
"Ο ΜΠιιιιιιιιιΠ"
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη κυριακη 30/11/08

ΜΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΡΝΩΝ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ,ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ? ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ "ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ" ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ?

Στο κενό η προσπάθεια σπίλωσης των πολιτών του Αγίου Παντελεήμονα


Η προσπάθεια σπίλωσης και «φακελώματος» των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, τόσο από τα «ανεξάρτητα» ΜΜΕ όσο και από τα εποχούμενα της Νέας Τάξης (indymedia, Συνιστώσες, Παρατηρητήρια κλπ.) πέφτει στο κενό. Παρά τις πολλές αναφορές σε «ξενόφοβους», σε «ελληναράδες», «ακροδεξιούς», η κοινή γνώμη δεν ακολουθεί τα όσα έντεχνα προσπαθούν να της επιβάλλουν. Βλέπετε στη συγκέντρωση των κατοίκων της περιοχής (δυστυχώς για τους «αντιρατσιστές» και τους ...συνιστούντες) συμμετείχαν και πολλοί ΜΗ ΕΛΛΗΝΕΣ κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής (οι οποίοι απλά ζήταγαν καλύτερη αστυνόμευση, καθαριότητα και κάποιο έλεγχο στους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ μετανάστες), γεγονός που ήδη έχει κυκλοφορήσει σε όλη σχεδόν την επικράτεια.Ήδη ένα νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί στα πολλά άλλα που δικαιώνουν τους κατοίκους. Μετά λοιπόν το ...πρόβατο που βρήκε η αστυνομία να κατοικεί μαζί με 20-30 λαθρομετανάστες σε μία πολυκατοικία, ήρθε η πιο κάτω καταγγελία από μέλος του κόμματος ΛΑ.Ο.Σ. που καταδεικνύει το πόσο ψέματα μας λένε οι «πρόθυμοι» συνάδελφοί μου και πολλοί άλλοι.Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την καταγγελία ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΛΑ.Ο.Σ. προπηλακίστηκε από μέλη της Χρυσής Αυγής, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στον Άγιο Παντελεήμονα: «Η προβοκάτσια, που μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν στην ειρηνική συγκέντρωση των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, δεν περιορίστηκε μόνο στην προσπάθεια καπελώματος της εκδήλωσης, ούτε στην επιχείρηση δημιουργίας επεισοδίων.Μέλη της εν λόγω οργάνωσης προπηλάκισαν τον Πρόεδρο της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. (ΝΕ.Ο.Σ.) Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος βρέθηκε εκεί για να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των κατοίκων.Τα αυτονόητα αιτήματα των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα και η προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την μάστιγα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης που πλήττει την γειτονιά τους, δεν έχουν καμία σχέση με το περιθώριο, τις ολοκληρωτικές νοοτροπίες και τις πρακτικές τρομοκρατίας.Αν κάποιοι θέλουν με τον οποιοδήποτε τρόπο, να προβάλλουν αυτά τα αιτήματα, ως περιοριζόμενα σε ένα περιθώριο, η πραγματικότητα θα τους διαψεύδει όλο και συχνότερα».Τι σημαίνει αυτή η καταγγελία; Πρώτον ότι η Χρυσή Αυγή ΔΕΝ διοργάνωνε τη διαμαρτυρία, αλλά έφτασε μετά από ώρα, είτε για να «καπελώσει» την εκδήλωση, είτε για να αντιπαρατεθεί με τους «απέναντι» διεθνιστές και νεοταξίτες.Δεύτερο, η παρουσία της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ ήταν μέσα στο πρόγραμμα και ΔΕΝ αποθεώθηκε, όπως κακώς εμφανίζεται στο διαδύκτιο μέσω βίντεο.Τρίτο, η παρουσία της Χρυσής Αυγής ΕΠΕΤΡΕΨΕ στα «πρόθυμα» Μ.Μ.Ε. και στους θιασώτες της Νέας Τάξης να μιλούν για «συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής» και για «ακροδεξιούς».Τέταρτο και τελευταίο, το ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και πολλοί άλλοι φορείς της περιοχής (ακόμα και νόμιμοι μετανάστες Αλβανοί, Πολωνοί, Ρουμάνοι κλπ.) συμμετείχαν σε μία ειρηνική διαμαρτυρία η οποία μετατράπηκε σε πεδίο μάχης από την χουντικού τύπου «αντισυγκέντωση» των Νεοταξιτών αφενός, αλλά και την παρουσία των μελών της Χρυσής Αυγής που κατέφθασαν με πορεία φωνάζοντας «Έξω οι ξένοι από την Ελλάδα» αφετέρου.Την κινητοποίηση της Αθήνα, ακολούθησε αυτή της Πάτρας με τους κατοίκους εκεί να διαμαρτύρονται για τη «χάρτινη πολιτεία» που έχει φτιαχτεί και στην οποία κατοικούν εκατοντάδες ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ μετανάστες από την Ασία. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές...Οι πολίτες αρχίζουν σιγά-σιγά να ξυπνάνε. Αρχίζουν να μη φοβούνται. Αρχίζουν να μη δέχονται ότι τους σερβίρουν τα «πρόθυμα» Μ.Μ.Ε. και οι ακόμα πιο «πρόθυμοι» πολιτικοί. Καταλαβαίνουν ότι το να ζητά κανείς να μη ζουν πρόβατα και κατσίκες στο διπλανό του διαμέρισμα ή το να μην αφοδεύει κανείς στις σκάλες της πολυκατοικίας,
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ!!!.
Αλλά είπαμε... Στη Φιλοθέη, την Εκάλη και την Πολιτεία δεν έχει πολυκατοικίες...

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2008

Φυγομαχία σχεδιάζει η ΝΔ


Ο εφιάλτης της Προανακριτικής Επιτροπής επιστρέφει για τη ΝΔ, καθώς -όπως φαίνεται- η έρευνα της Εξεταστικής Επιτροπής εισέρχεται πλέον στο τελευταίο -και πιο κρίσιμο- στάδιό της.
Στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες οι πρώτες συσκέψεις και συζητήθηκαν οι τρόποι αντίδρασης της ΝΔ στην περίπτωση κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ θέσει θέμα σύστασης Προανακριτικής και ζητήσει τη διεξαγωγή ψηφοφορίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση που ελήφθη είναι η ΝΔ να αποχωρήσει για δεύτερη φορά από τη διαδικασία της ψηφοφορίας, προκειμένου να αποφύγει τον κίνδυνο να υπερψηφιστεί από βουλευτές της η πρόταση του ΠΑΣΟΚ, έστω και για ορισμένα από τα πρόσωπα που καταγγέλλονται (Θ. Ρουσόπουλο, Π. Δούκα, Β. Μπασιάκο).
Ο κ. Καραμανλής, ο οποίος θα ακολουθήσει και πάλι τον πιο ασφαλή -αλλά με τεράστιο πολιτικό κόστος- δρόμο της φυγής από την ψηφοφορία, ομολογεί με αυτό τον τρόπο ότι αδυνατεί να ελέγξει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Η εισήγησηΟι εισηγητές της συγκεκριμένης πρότασης, που έγινε τελικώς δεκτή, ανέφεραν ότι το οριακό «151» αλλά και το ότι πρόκειται για μυστική ψηφοφορία, δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την εξέλιξη της ψηφοφορίας.
«Εάν υπάρξουν βουλευτές της ΝΔ που θα επιλέξουν να υπερψηφίσουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, έστω και για ένα από τα τρία πρόσωπα που καταγγέλλονται, τότε οι πρόωρες εκλογές σε μια κατ εξοχήν αρνητική συγκυρία αποτελούν μονόδρομο για τον κ. Καραμανλή», συμπλήρωναν.
Σύμφωνα με την ίδια εισήγηση, ο πρωθυπουργός θα «οχυρωθεί» πίσω από το πόρισμα που θα βγάλει η πλειοψηφία στην Εξεταστική και το οποίο -κατά πάσα βεβαιότητα- δεν θα αναγνωρίζει πολιτικές ευθύνες και θα επιχειρήσει να υποτιμήσει τη διαδικασία που θα επιλέξει το ΠΑΣΟΚ για την Προανακριτική.
Ενα ακόμη θέμα που απασχολεί έντονα τον πρωθυπουργό είναι η ολοκλήρωση -το ταχύτερο δυνατό- των διαδικασιών της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς πιστεύει ότι έτσι θα φύγει γρήγορα από τη δίνη του σκανδάλου με το Βατοπέδι. Η βιασύνη αυτή πιστοποιείται και από τις κινήσεις που κάνει η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική. Οι λόγοι -εκτός από την προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας- για τη βιασύνη που επιδεικνύεται είναι οι εξής:
1 Θέλουν να αποκλείσουν την πιθανότητα να καταθέσουν πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό, όπως ο Γ. Αγγέλου.
Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ξεκινά στην Εξεταστική η κατάθεση των πολιτικών προσώπων, όπου θα καταθέσουν 9 υπουργοί (πρώην και νυν) της ΝΔ (Π. Δούκας, Ευ. Μπασιάκος, Θ. Ρουσόπουλος, Αλ. Κοντός, Αντ. Μπέζας, Κ. Κιλτίδης, Σ. Τσιτουρίδης, Β. Μαγγίνας και Γ. Βουλγαράκης), καθώς και δύο πρώην υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Γ. Δρυς και Απ. Φωτιάδης).
2 Ανησυχούν για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της Μονής, καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποιοι μπορεί να είναι οι αποδέκτες των «ιερών» επιταγών.
3 Επιδιώκουν να «κλειδώσουν» τον κατάλογο των μαρτύρων, ώστε να μην προστεθούν νέοι μάρτυρες -οι «άγνωστοι» μάρτυρες- της τελευταίας στιγμής που μπορεί να προκύψουν από το άνοιγμα των λογαριασμών, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα τινάξει στον αέρα το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει την κατάθεση του πορίσματος έως τις 15 Δεκεμβρίου 2008. Αλλωστε, από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής εξαρτάται άμεσα και η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του 2009, καθώς ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί η ημέρα έναρξης της συζήτησης, αν θα είναι δηλαδή στις 17 ή στις 18 Δεκεμβρίου.
4 Στην κυβέρνηση σχεδιάζουν ήδη την «επόμενη μέρα» της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να έχει «λυμένα τα χέρια του» για να προχωρήσει στον πολυσυζητημένο ανασχηματισμό, γνωρίζοντας πως την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ θα κρατά στα χέρια του και τη νέα χρονιά το «χαρτί» της Προανακριτικής Επιτροπής (η υπόθεση παραγράφεται το καλοκαίρι του 2009).
ΠΑΣΟΚ: ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝΚαταθέσεις-εξπρές από τα πολιτικά πρόσωπα
Η Εξεταστική Επιτροπή βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην «κόψη» του ξυραφιού. Το άνοιγμα των «ιερών» τραπεζικών λογαριασμών έχει «θορυβήσει» τη ΝΔ που επιδιώκει με κάθε τρόπο έως τα μεσάνυχτα της προσεχούς Τετάρτης να έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των πολιτικών προσώπων, δηλαδή έντεκα (11) μέρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής του πορίσματος.
Το ΠΑΣΟΚ διαμαρτύρεται πως το άνοιγμα των λογαριασμών της Μονής γίνεται με το «σταγονόμετρο» και μέσα από «σκοτεινές» διαδικασίες, ενώ την ίδια ώρα με καθυστέρηση σχεδόν δύο μηνών η Επιτροπή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος προχωρά στο άνοιγμα των λογαριασμών της υπεράκτιας εταιρείας RASSADEL που ανήκει στη Μονή, κάτι που είναι γνωστό από τις 23 Σεπτεμβρίου 2008.
Από τη ΝΔ περιμένουν πως μέχρι την προσεχή Τετάρτη θα έχει φτάσει στην Εξεταστική Επιτροπή η ανάλυση και η ταυτοποίηση των λογαριασμών της Μονής από την Τράπεζα της Ελλάδος, αν και το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση, καθώς το ΠΑΣΟΚ εκφράζει -ακόμη και δημοσίως- επιφυλάξεις για την «εν λευκώ» εξουσιοδότηση που έχει δοθεί στην ΤτΕ, γι αυτό και κάνει παράλληλη «αξιολόγηση» των στοιχείων με δικούς του «ειδικούς οικονομολόγους».
Ενδεικτικό των προθέσεων της ΝΔ είναι η «άδεια» που έδωσε για το Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Χρ. Μαρκογιαννάκης στα μέλη της επιτροπής προκειμένου τα κόμματα να προετοιμάσουν τα πορίσματά τους, όπως έλεγε χαρακτηριστικά σε «πηγαδάκι» της Βουλής, πριν δηλαδή ακούσουν τα πολιτικά πρόσωπα, οι καταθέσεις των οποίων ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα. Η φράση του είναι χαρακτηριστική: «Αν έχεις εμπειρία, σου αρκούν δύο μέρες για να γράψεις το πόρισμα».
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
galanos@parliament.gr

ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΑ;;;

Απίστευτο και όμως... ελληνικό!!!!!
Στην Ελλάδα, το 2008, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης "άφησε" το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας χωρίς γιατρό καρδιολόγο!!!
Και αυτό με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αριστείδη Καλογερόπουλου, ο οποίος απέσπασε τον έναν και μοναδικό καρδιολόγο που είχε το Νοσοκομείο, αφού ο άλλος καρδιολόγος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.........
Και ως εκ τούτου, "κλείνει" η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου!!!...
Η απόφαση αυτή του Γενικού Γραμματέα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τους γιατρούς του Νοσοκομείου όσο και από τους πολίτες της περιοχής καθώς και πολλά ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτής της απόφασης που "αφήνει" το Νοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο και τους πολίτες χωρίς γιατρό...
Μάλιστα, το μεσημέρι, στο Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης "BEST" έκανε τηλεφωνική παρέμβαση ο γιατρός του Νοσοκομείου, που είναι και Μέλος στο Δ.Σ. και Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος Ψαρράς, ο οποίος εξέφρασε την έντονη αντίδρασή του για την πρωτοφανή και προκλητική απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να αποσπάσει τον έναν και μοναδικό καρδιολόγο που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο εξυπηρετώντας πολλά περιστατικά καθημερινά, ακόμη και σώζοντας ζωές πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
Ο κ. Ψαρράς μίλησε με σκληρά λόγια για την απόφαση του κ. Καλογερόπουλου και εξέφρασε αφενός μεν την αγωνία και την ανησυχία του και αφετέρου τα πολλά ερωτηματικά που προκαλεί αυτή η απόφαση, λες και ο κ. Καλογερόπουλος "εναντιώνεται" στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και δεν τον νοιάζει η υγεία των χιλιάδων πολιτών της περιοχής.
"Τί ρόλο παίζει ο κ. Καλογερόπουλος;;;", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε, "ο άνθρωπος κάτι έχει με την Κυπαρισσία... δεν θέλουμε ανθρώπους που μας γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια. Φέρεται σαν δικτάτορας.." και ζήτησε δημόσια από τον Υπουργό κ. Αβραμόπουλο να "διώξει" τον κ. Καλογερόπουλο από Γενικό Γραμματέα!!!....
Σημείωσε, δε, ότι πλέον, όλα τα περιστατικά και όλοι οι πολίτες που χρειάζονται καρδιολόγο πρέπει να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας και ο χρόνος αυτός της μετακίνησης είναι πολύτιμος και μπορεί να αποβεί και μοιραίος!!!...
Ακόμη ο κ. Ψαρράς ζήτησε δημόσια να παρέμβουν στο Υπουργείο οι Βουλευτές της Μεσσηνίας για να βρεθεί άμεσα λύση και να ξαναέχει γιατρό καρδιολόγο το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας.
Και λέμε εμείς,
είναι σοβαρά πράγματα αυτά, που με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έμεινε χωρίς καρδιολόγο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας που καλύπτει και εξυπηρετεί μια ευρύτατη περιοχή, τουλάχιστον, 50 χιλιάδων κατοίκων;;;
Με τέτοιες αποφάσεις αναβαθμίζεται - εκσυγχρονίζεται η Υγεία στη χώρας μας;;;
Τί έχει να πει, άραγε, για την απόφαση αυτή του συνεργάτη του ο, λαλίστατος κατά τα άλλα, κ. Αβραμόπουλος;;;
Με τέτοιες αποφάσεις υπηρετούν τους πολίτες;;;
Και μη χειρότερα... Πιάσαμε, άραγε, πάτο ή υπάρχει και πιο κάτω;;;....
Αναρτήθηκε από trifylianews

ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ....ΜΙΖΕΝΣ? Έγγραφο δείχνει μαύρο χρήμα προς τη Ν.Δ.!

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ... ΣΤΟΜΑΤΑ!!
Έγγραφο-βόμβα αποδέσμευσαν από τις θυρίδες τους οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens, που παραπέμπει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κρυφό πολιτικό χρήμα, το οποίο διοχετεύθηκε από τη γερμανική εταιρεία, είτε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είτε σε συντελεστές αυτής, την περίοδο 1990-1994.Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, που βρίσκεται καλά φυλαγμένο στα κρίσιμα αρχεία του παραλογιστηρίου της Siemens, από την Αθήνα υποδεικνύεται για την αποστολή χρημάτων η Mayo Investments Corporation και ειδικότερα ο δολαριακός λογαριασμός, που αυτή τηρούσε στην Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο… Διαβάστε όλο το άρθρο

ΝΙΚΟ ΜΑΣ ΦΛΟΜΩΣΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΟΥ.

ΝΙΚΟ,
ΘΕΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ?
ΒΑΛΕ ΤΟ ΡΗΜΑΔΟΝΤΙΒΙΝΤΙ
ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ! Ποιός θα κάθεται τώρα να διαβάζει ΤΕΤΟΙΑ βιβλία.

ΚΑΙ ΣΥΧΑΘΗΚΑΜΕ ΠΙΑ ΤΟΟΟΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ. ΤΟΣΟ ΠΑΡΑΚΑΛΙ!
ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΦΤΑΝΕΙ.



«Ηλεκτροπληξία» στη ΔΕΗ! ΩΧ! ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ !!

Ρεκόρ ζημιών, ύψους 244,6 εκατ. ευρώ, κατέγραψε η ΔΕΗ !!!
Στο 9μηνο Ιανουαρίου- Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας κατά πολύ τις σχετικές προβλέψεις. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Τ. Αθανασόπουλος, στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, απέδωσε τις ζημιές στις μεγάλη άνοδο των τιμών των καυσίμων, στις αγορές ενέργειας και στις προβλέψεις για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπής CO², χωρίς όμως να εξηγεί επαρκώς γιατί έπεσε η παραγωγή λιγνίτη 6%, πράγμα που οδήγησε αναγκαστικά στην υποκατάστασή του από πολύ πιο ακριβά καύσιμα. Εξάλλου, σημαντική αύξηση το 9μηνο είχαν και οι χρηματοοικονομικές δαπάνες της επιχείρησης…

ΜΙΑ ΠΑΛΗΑ ΑΦΙΣΣΑ, ΠΟΛΥ...ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΗ !

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαββατο 29/11/08

ΩΠΑ ! ΠΡΟΕΔΡΕ ! ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ ?Οι υιοι του Σιούφα ανέλαβαν δικηγόροι ειπρακτικής εταιρείας που πετάει έξω τον κόσμο με πλειστηριασμούς!


ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!

Συνταξιούχος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του για ένα χρέος 7.000 ευρώ!
Η δικηγορική ομάδα που έχει αναλάβει το μέρος της εισπρακτικής εταιρείας είναι αυτή των γιων του Δημήτρη Σιούφα, προέδρου της Βουλής.
Ο συνταξιούχος κ. Θ.Γ., ανάμεσα στους χιλιάδες άλλους αυτής της χώρας, ο οποίος προσπαθεί να ζήσει με μια πενιχρότατη σύνταξη και μάλιστα αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας, έρχεται αντιμέτωπος με τη μανία των εισπρακτικών εταιρειών, οι οποίεςαπειλούν να του πάρουν ένα διαμέρισμα 71 τετραγωνικών μέτρων, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας…Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Π.θ" Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός εκδόθηκε από τον ιδιοκτήτη της εισπρακτικής εταιρείας, κ. Γεώργιο Πανόπουλο, ο οποίος είναι...και δικαστικός επιμελητής του Πρωτοδικείου Αθηνών, και η δικηγόρος που ανέλαβε τη διεκπεραίωση είναι η κυρία Ιωάννα Πλευράκη, μία εκ των συνεργατών του γραφείου των υιων Σιούφα, το όνομα της οποίας αναγράφεται και στην πινακίδα του γραφείου στην οδό Πανεπιστημίου… Ωστόσο, στο άλλο γραφείο που διαθέτει η «οικογενειακή επιχείρηση», στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ, φιγουράρει μόνο μία πινακίδα που φέρει την επωνυμία «Σιούφας και Συνεργάτες». Συνεπώς αναφερόμαστε σε μια δικηγορική εταιρεία, η οποία εκτός από το κεντρικό της γραφείο έχει και υποκατάστημα, γεγονός που σημαίνει ότι απασχολεί αρκετούς υπαλλήλους. Σύμφωνα με όσα γράφει αύριο το Πρώτο ΘΕΜΑ», στο συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο απασχολούνται νεαροί δικηγόροι που με την αμοιβή των 1.000 ευρώ καλούνται να πραγματοποιήσουν έναν ορισμένο όγκο γραφικής δουλειάς, ο οποίος αφορά σε προσημειώσεις, εντολές πληρωμών και βέβαια πλειστηριασμούς.
Αναρτήθηκε από troktiko

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ !

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΧΙΖΕΙ:
3000 π.Χ.
Εποχή του Χαλκού. Οι πρώτοι τειχισμένοι οικισμοί στη Μεσόγειο.
2000 π.Χ.
Διαμόρφωση και εξέλιξη του Μινωικού, Κυκλαδικού και Μυκηναϊκού πολιτισμού.
2000-1500 π.Χ.
Ακμή του Μινωικού πολιτισμού με επίκεντρο την Κνωσό.
1650 π.Χ.
Διαμόρφωση της Μινωικής «Γραμμικής Α'». Δίσκος της Φαιστού.
1600 π.Χ.
Ακμή του Μυκηναϊκού πολιτισμού στην ηπειρωτική Ελλάδα.
1500 π.Χ.
Διαμόρφωση της Μυκηναϊκής «Γραμμικής Β'».Έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης.
1450 π.Χ.
Πρώτη καταστροφή της Μινωικής Κρήτης.
1100 π.Χ.
Κατάρρευση του Μυκηναϊκού πολιτισμού. «Κάθοδος των Δωριέων». Δεύτερη καταστροφή της Μινωικής Κρήτης. Διαμόρφωση του Φοινικικού αλφάβητου. Ίδρυση της Σπάρτης. Έναρξη της εποχής του Σιδήρου στο Αιγαίο.
900 π.Χ.
Αρχη Γεωμετρικής περιόδου.
800 π.Χ.
Αρχή Αρχαϊκής περιόδου. Οι μοναρχίες αντικαθίστανται από αριστοκρατικά πολιτεύματα.
776 π.Χ.
Πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες.
750 π.Χ.
Ίδρυση ελληνικών αποικιών στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Άνθηση της μουσικής τέχνης.Λίθινη μνημειακή αρχιτεκτονική. Λογοτεχνία: Όμηρος (Ιλιάδα, Οδύσσεια) και Ησίοδος (Θεογονία, Έργα και Ημέραι).
743-724
Α' Μεσσηνιακός πόλεμος.
683 π.Χ.
Αριστοκρατικός νόμος στην Αθήνα.
650 π.Χ.
Επικράτηση του πολιτεύματος της Τυραννίας.Μεταρρυθμίσεις του Λυκούργου στη Σπάρτη. Λυρική ποίηση.
640 π.Χ.
Β' Μεσσηνιακός πόλεμος.
624 π.Χ.
Κωδικοποίηση της αθηναϊκής νομοθεσίας από τον Δράκοντα.
594 π.Χ.
Μεταρρυθμίσεις του Σόλωνα στην Αθήνα.
585 π.Χ.
Ανάπτυξη της Φιλοσοφίας και των Επιστημών. Θαλής και Αναξίμανδρος.
561 π.Χ.
Τυραννία του Πεισίστρατου στην Αθήνα.
546 π.Χ.
Κατάληψη της Ιωνίας από τους Πέρσες.
507 π.Χ.
Μεταρρύθμιση του Κλεισθένη στην Αθήνα.
499-494 π.Χ.
Ιωνική επανάσταση.
494 π.Χ.
Καταστροφή της Μιλήτου από τους Πέρσες.
490 π.Χ.
Έναρξη των Περσικών πολέμων. Εισβολή των Περσών και ήττα τους στον Μαραθώνα.
480 π.Χ.
Μάχη των Θερμοπυλών.Κατάληψη της Αθήνας από τους Πέρσες και καταστροφή της Ακρόπολης.Ναυμαχία του Αρτεμισίου. Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μάχη της Ιμέρας.
479 π.Χ.
Ήττα των Περσών στις Πλαταιές.Λήξη των Περσικών πολέμων.Αρχή της κλασικής περιόδου.
478 π.Χ.
Σύσταση της Α' Αθηναϊκής Συμμαχίας με έδρα τη Δήλο.
469 π.Χ.
Γέννηση του Σωκράτη στην Αθήνα.
465 π.Χ.
Εκστρατεία των Αθηναίων στη θρακική χερσόνησο.Αποστασία και ήττα της Θάσου.
462 π.Χ.
Δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην Αθήνα.
460 π.Χ.
Γέννηση του Ιπποκράτη στην Κω.Οι γλύπτες Φειδίας και Πολύκλειτος αρχίζουν τη δραστηριότητά τους.
450 π.Χ.
Απόγειο της αθηναϊκής ισχύος.
448 π.Χ.
Αθηναϊκή κυριαρχία. Έναρξη οικοδόμησης του Παρθενώνα.
445 π.Χ.
Κήρυξη τριακονταετούς ειρήνης μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης.
443-429 π.Χ.
Ο Περικλής κυριαρχεί στην αθηναϊκή πολιτική σκηνή.
433 π.Χ.
Ολοκλήρωση του Παρθενώνα.
431 π.Χ.
Έναρξη του Πελοποννησιακού πολέμου.
430 π.Χ.
Λοιμός στην Αθήνα.
429 π.Χ.
Θάνατος του Περικλή.
427 π.Χ.
Α' Σικελική εκστρατεία.
411 π.Χ.
Ανταρσία των ολιγαρχικών στην Αθήνα.
404 π.Χ.
Κυριαρχία της Σπάρτης. «Τριάκοντα τύραννοι» στην Αθήνα.
399 π.Χ.
Καταδίκη και θάνατος του Σωκράτη.
395 π.Χ.
Κορινθιακός πόλεμος.
359 π.Χ.
Ο Φίλιππος Β' ανεβαίνει στο μακεδονικό θρόνο.
352 π.Χ.
Οικοδόμηση του ελληνικού Μαυσωλείου της Αλικαρνασσού.
343 π.Χ.
Ο Αριστοτέλης, διδάσκαλος του Αλέξανδρου, στη μακεδονική αυλή.
338 π.Χ.
Νίκη του Φιλίππου Β' επί της Αθήνας και ηγεμονία του επί όλων των ελληνικών πόλεων.
336 π.Χ.
Δολοφονία του Φιλίππου Β'. Ο Αλέξανδρος στο μακεδονικό θρόνο.
336-323 π.Χ.
Εκστρατεία των Ελλήνων με επικεφαλής τον Μέγα Αλέξανδρο στην Ασία.
333 π.Χ.
Νίκη του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ισσό.
332 π.Χ.
Ίδρυση της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.
331 π.Χ.
Κατάκτηση της Περσικής αυτοκρατορίας και μέρους της Ινδίας από τον Αλέξανδρο.
326 π.Χ.
Προώθηση του Αλεξάνδρου πέρα από τον Ινδό ποταμό.
323 π.Χ.
Θάνατος του Αλεξάνδρου στη Βαβυλώνα. Μοίρασμα των κτήσεών του από τους διαδόχους του - Ελληνιστικά βασίλεια.
290 π.Χ.
Ανέγερση του Κολοσσού της Ρόδου.
281 π.Χ.
Ίδρυση της Αχαϊκής Συμπολιτείας.

αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαββατο 29/11/08

Έκλεψαν βλήματα από αποθήκη στον Έβρο!

ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ...ΚΛΟΠΕΣ!!

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ αποδείχθηκε αυστηρά φρουρούμενο συγκρότημα αποθηκών στρατιωτικού οπλισμού σε χωριό του Έβρου, κοντά στην Αλεξανδρούπολη.
Κατά τη διάρκεια περιοδικού ελέγχου ρουτίνας χθες το πρωί, βρέθηκαν αλλαγμένα τα δύο λουκέτα σε μια από τις αποθήκες και από το εσωτερικό έλειπαν δύο κιβώτια με 5 βλήματα όλμων των 81 χιλιοστών!
Η διάρρηξη διαπιστώθηκε όταν ο ελεγκτής δεν μπορούσε να βάλει τα κλειδιά του στα λουκέτα και σήμανε συναγερμό στο Δ΄ Σώμα Στρατού του Έβρου και στο «Πεντάγωνο». Αμέσως άρχισε έλεγχος και συστηματική καταμέτρηση σε όλες τις αποθήκες του στρατοπέδου, ενώ κλήθηκε και η υπηρεσία Σήμανσης της Αστυνομίας. Η καταμέτρηση του περιεχομένου της αποθήκης- όπου υπήρχε και πιο «ελκυστικός» οπλισμός- έγινε από ειδική επιτροπή. Ο πονοκέφαλος των αρμοδίων εντάθηκε όταν οριστικοποιήθηκε το έλλειμμα των 5 βλημάτων όλμων, από τους οποίους οι 2 είναι εκρηκτικοί και οι 3 φωτιστικοί.
Μεταξύ των στοιχείων που έχουν να αξιολογήσουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας και η ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι δεν βρέθηκε το βιβλίο στο οποίο καταγράφονταν οι έλεγχοι που γίνονταν εξωτερικά της αποθήκης αρκετές φορές το 24ωρο- ακόμα και σχετικά λίγες ώρες πριν από τη διαπίστωση της αλλαγής των λουκέτων. Σύμφωνα με τη μαρτυρία επόπτη, κατά τον τελευταίο έλεγχό του δεν διαπίστωσε κάτι ύποπτο και τα λουκέτα ήταν στη θέση τους. Ποια όμως λουκέτα είχε δει ο επόπτης;
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα λουκέτα ενδεχομένως να είχαν αλλαχτεί άλλη στιγμή, ίσως και άλλη ημέρα! Μάλιστα, όπως έλεγαν, «αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει οποιαδήποτε στιγμή από τις 11 Νοεμβρίου, όταν έγινε η τελευταία λεπτομερής καταμέτρηση στο εσωτερικό της αποθήκης» (γίνεται μία ή δύο φορές τον μήνα). Σύμφωνα με αξιωματικούς, το- αδύναμο- σύστημα ελέγχου που εφαρμόζεται αποδυναμώνεται από το γεγονός ότι τα λουκέτα δεν είναι ίδια σε όλες τις αποθήκες και οι στρατιωτικοί (στρατευμένοι ή υπαξιωματικοί) δεν είναι εξοικειωμένοι ώστε να διαπιστώνουν αμέσως τυχόν αλλαγή...
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ, «όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται, από την κλοπή μέχρι την απόπειρα λογιστικής τακτοποίησης κάποιων απωλειών από άλλη αποθήκη». Με το τελευταίο, οι αρμόδιοι του ΓΕΣ δεν αποκλείουν να πρόκειται για «εσωτερική υπόθεση» και ο δράστης να βρίσκεται εντός του συγκροτήματος των στρατιωτικών αποθηκών. Σε αυτή την περίπτωση, λένε, ίσως κάποιος να προσπάθησε να καλύψει έλλειμμα σε άλλη ή στην ίδια αποθήκη και να «έστησε» τη διάρρηξη.
Μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχέδια βόμβα
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ στα όπλα, το συγκεκριμένο βλήμα όλμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για «τυφλό χτύπημα» αν τυχόν πέσει «σε επικίνδυνα χέρια». Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη ε.α. Βασ. Καπράνο, ειδικό πυροτεχνουργό, το εκρηκτικό βλήμα μπορεί να μετατραπεί σε αυτοσχέδια βόμβα μεγάλης ισχύος ή και να ριφθεί, πάλι με αυτοσχέδιο σωλήνα και χρήση επικρουστήρα, ως μικρού βεληνεκούς όλμος.
"Λουκάς Δημάκας"
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαββατο 29/11/08

100 ΧΡΟΝΙΑ ΗΡΑΚΛΗΣ. ΤΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ; ΔΕΙΤΕ ΠΙΟ ΚΑΤΩ>

Απο την αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου και την ανάμιξη του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στα Διοικητικά του συμπαθέστατου ΗΡΑΚΛΗ, είχαμε εκφράσει την πρόβλεψη και δυστυχώς δικαιωθήκαμε, ότι όπου πατάει το πόδι του αυτός ο αρχιγκαντέμης, δεν ...ξαναφυτρώνει τίποτα. Δεν μας άκουσαν, ούτε ο αγαπητός Ρέμμος, ούτε οι φίλαθλοι.
Αποτέλεσμα? ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΝΙΚΗ !!
Μόνο ισοπαλίες και ΒΑΡΕΙΕΣ ήττες.
Σήμερα ο ΗΡΑΚΛΗΣ στα γενέθλιά του, έχασε 2-0 απο τη Λάρισσα.
ΜΗ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ και θα κάνετε μονίμως ΜΑΥΡΑ γενέθλια. ΚΡΙΜΑ !
αναρτηθηκε απο "ΑΘΕΟΦΟΒΟ" σαββατο 29/11/08

Συνελήφθη ο Παντελή! Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΥΠΡΟΥ. ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ 1.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Υπό προσωρινή κράτηση τελεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή μετά από σχετική απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας με αφορμή τις καταγγελίες επτά μελών της διοίκησης της κυπριακής ομάδας για ατασθαλίες στη διαχείριση των οικονομικών. Στο Δικαστήριο, αναφέρθηκε ότι εναντίον του υπόπτου διερευνάται υπόθεση που αφορά συνολικά έξι αδικήματα. Ο δικηγόρος του υπόπτου υπέβαλε αίτηση προς το Δικαστήριο, όπως χορηγηθεί άδεια δύο ωρών στον Ανδρέα Παντελή για να παρευρεθεί στην έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου στις 6 το απόγευμα, κάτι που τελικά δεν αποδέχθηκε η αστυνομία! Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του κ. Παντελή, Γιάννος Ιωάννου, υποστήριξε πως έχει αποδείξεις ο πελάτης του και δεν υπάρχουν οικονομικές ατασθαλίες, όπως του καταλογίζουν. Κατέθεσαν το Σάββατο οι Κετσπάγια, Σόσιν και Σκοπελίτης. «Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πρόβλημα εκεί που δεν υπάρχει και όσο και να προσπαθήσουμε να μην επηρεαστεί αρνητικά η ομάδα, αυτό θα είναι δύσκολο», δήλωσε ο Γεωργιανός τεχνικός. Υποστήριξη στον κ. Παντελή δίνει και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Φιλάθλων της Ανόρθωσης
αναρτηθηκε απο αργυρη σιδερη σαββατο 29/11/08

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive